Recept met linzen
Parelhoen met zuurkool en linzen
Parelhoen met zuurkool en linzen, Made by Ellen

Recept met linzen

Parelhoen met zuurkool en linzen

Parelhoen met zuurkool en linzen

Speciaal voor een bijzondere gelegenheid maakte Made by Ellen een heerlijke, feestelijke parelhoen met zuurkool en linzen.  Dit gerecht klinkt wellicht wat ingewikkeld, maar het valt alles mee! Het is een low & slow gerecht en je hoeft dus niet à la minute heel veel handelingen te verrichten. Als je goed de kerntemperatuur van de parelhoen in de gaten houdt, heb je een mals stukje vlees dat perfect combineert met de zuurkool, linzen en het zoute van de spekjes. Een genot voor elk feestelijk moment!

Hoe maak je dit gerecht?

Het bereiden van dit gerecht is niet moeilijk. Onderaan zie je de instructievideo op Youtube zodat je parelhoen met zuurkool en linzen gegarandeerd lukt!

  1. Bak de spekjes in een stevige pan.
  2. Wanneer de spekjes goudbruin beginnen te worden doe je de fijngehakte knoflook en ui erbij en fruit deze aan.
  3. Leg de parelhoen erbij en bak deze rondom bruin.
  4. Haal de parelhoen eruit en leg deze even apart.
  5. Doe nu de zuurkool bij de spekjes in de pan.
  6. Schenk de witte wijn en het water erbij.
  7. Bind de takjes peterselie en tijm samen met de laurierblaadjes vast en leg deze bovenop de zuurkool.
  8. Breng nu alles rustig aan de kook.
  9. Leg de parelhoen terug in de pan en bedek deze met een beetje zuurkool.
  10. Plaats een deksel half op de pan en laat de parelhoen voor 30 minuutjes zachtjes gaar stoven.
  11. Spoel de linzen nu goed schoon en schep deze bij de zuurkool en parelhoen in de pan.
  12. Zet de deksel weer terug op de pan en laat de parelhoen nu ongeveer nog 30 minuutjes zachtjes stoven totdat deze gaar is. Gebruik bij twijfel hier eventueel een vleesthermometer voor.
  13. Haal de parelhoen samen met het kruidenpakketje voorzichtig uit de pan en leg even apart.
  14. Roer de mosterd en creme fraiche erdoor.
  15. Is je saus iets te ver ingekookt? Voeg dan een goede scheut water toe.
  16. Breng de zuurkool met groene linzen & spekjes royaal op smaak met peper en eventueel een beetje zout.
  17. Schep de zuurkool met de saus in een grote schaal en leg de parelhoen hier bovenop. Leg er eventueel nog wat kruiden bovenop.
  18. Serveer direct.
  19. Enjoy!

Op zoek naar nog meer feestelijke gerechten met gedroogde peulvruchten?

Feestelijk eten kan heel erg goed met gedroogde peulvruchten! Van hartige cake tot mooie stoofschotels, van pasta’s tot heerlijke soepen. Met bonen, erwten en linzen in combinatie met andere groenten, kruiden en vlees, vis of vervangers kook je de sterren van de hemel. We geven je alvast wat suggesties en kijk anders bij de overige recepten.

Voor meer lekkere recepten met peulvruchten, gemaakt door Ellen kijk je hier.

1
0/5
Ingrediënten voor personen
Let op! Dit recept is bedoelt voor 4 personen.
  • 1 parelhoen, ongeveer 1,3 kilo
  • 200 gram spekjes
  • 1 ui, fijngehakt
  • 2 teentjes knoflook, fijngehakt
  • 250 ml witte wijn
  • 300 ml water
  • 200 gram gedroogde groene linzen
  • 500 gram zuurkool, naturel
  • takje peterselie en tijm
  • 2 laurierblaadjes
  • 1 volle eetlepel fijne mosterd
  • 1 volle eetlepel crème fraîche
  • peper en zout uit de molen
Print
Stuur
Deel
Categorieën
menu-bars menu-close Menu Sluiten