Recept met erwten
Winterse zoete aardappelschotel met kikkererwten 
Winterse zoete aardappelschotel met kikkererwten

Recept met erwten

Winterse zoete aardappelschotel met kikkererwten 

Wat ga je doen? 

Wel en kook de kikkererwten.

  1. Schil de zoete aardappels en snijd in blokjes.
  2. Doe de zoete aardappel met de tomatenblokjes, kikkererwten, groentebouillon en rode ui in een soeppan. Breng aan de kook, verlaag het vuur, doe de deksel op de pan en laat 15 minuutjes langzaam pruttelen.
  3. Voeg de kruiden toe en roer door.
  4. Leg de stukken boerenkool bovenop en doe de deksel, zonder eerst te roeren, op de pan. Zo kan de boerenkool eerst een beetje stomen. Roer na 1 minuut de boerenkool door de mix en kook nog 2-3 minuten door.
  5. Serveer met verse koriander en eventueel wat rijst.

 

De persoonlijke blog van de groene meisjes. 

17
0/5
Ingrediënten voor personen
Let op! Dit recept is bedoelt voor 4 personen.
  • 750 gram zoete aardappel
  • 1 blikje tomatenblokjes (of je gebruikt verse tomaten)
  • 250 gram gekookte kikkererwten
  • 4 el bouillon of water
  • 1/4 rode ui, fijn gesneden
  • 2 tl currypoeder
  • 1/2 tl komijnpoeder
  • 1/2 tl korianderpoeder
  • 100 gram boerenkool in stukken gescheurd
  • verse koriander
Print
Stuur
Deel
Categorieën
menu-bars menu-close Menu Sluiten