Recept met linzen
Aardappelsalade met linzen
Aardappelsalade met linzen

Recept met linzen

Aardappelsalade met linzen

Wat ga je doen?

  1. Was de linzen en kook ze beetgaar.
  2. Verwarm de oven voor op 200°C (180°C heteluchtoven) en bekleed een bakplaat met bakpapier. Was de aardappelen en snijd de grotere zodat alle aardappelen ongeveer dezelfde maat hebben.
  3. Kook de aardappelen 10 min. Giet af en laat even afkoelen.
  4. Meng de aardappels, als ze afgekoeld zijn, met de olijfolie en het zout.
  5. Bak gedurende 20 min. goudbruin en krokant in de oven.
  6. Meng de ingrediënten voor de dressing in een kom.
  7. Meng de warme aardappels in een grote kom met de linzen en de spinazie. Giet de dressing erover en meng tot de aardappelen volledig bedekt zijn en de spinazie wat geslonken is.
  8. Serveer warm of koud.

Bekijk hier het originele recept. 

3
5/5
Ingrediënten voor personen
Let op! Dit recept is bedoelt voor 4 personen.
  • Aardappelsalade
  • 300 gram groene linzen
  • 1 kg kleine aardappels in de schil
  • 150 gram verse spinazie
  • 2 el olijfolie
  • 1 el grof zeezout
  • Kruidendressing
  • 6 el extra vierge olijfolie
  • 25 gram dille, fijngehakt
  • 25 gram bieslook, fijngehakt
  • 2 el witte wijnazijn
  • 1 tl Dijon mosterd
  • 1/2 tl honing
  • 1/2 tl zout
  • 1/2 tl zwarte peper, versgemalen
Print
Stuur
Deel
Categorieën
menu-bars menu-close Menu Sluiten