Bruschetta met linzen 2 varianten

Bruschetta met linzen Italiaans

Bruschetta met linzen 2 varianten

Bruschetta is een heel makkelijk en lekker hapje om te serveren bij de borrel. Je kunt het namelijk op verschillende manieren bereiden. En aangezien we graag peulvruchten toevoegen aan onze recepten, mogen die bij onze bruschetta daarom ook niet ontbreken. We geven je vandaag 2 verschillende recepten voor een heerlijke bruschetta met linzen. In beide recepten gebruik je linzen maar in recept 1 combineren we dat met echte Italiaanse ingrediënten zoals tomaat, knoflook en Parmezaanse kaas. Voor het tweede recept zijn gegaan voor unieke bruschetta met een topping waar doperwten, yoghurt en geitenkaas voor zijn gebruikt.

Linzen

Misschien heb je al vaker bruschetta gemaakt, maar waarschijnlijk heb je hier nooit linzen voor gebruikt. En omdat wij (en jij misschien ook wel) tegenwoordig linzen vooraf koken, is het verwerken van linzen in gerechten heel makkelijk geworden. We houden namelijk van makkelijk en snel! Geen linzen in je koelkast staan? Geen zorgen! Linzen hebben namelijk in vergelijking met andere peulvruchten een hele korte kooktijd en je hoeft ze niet eerst te weken. Want daar hebben we immers lang niet altijd tijd voor.

Bruschetta met linzen Italiaans
Bruschetta met linzen Doperwten

Bruschetta met linzen 2 varianten

Bruschetta Italiaans

Ingrediënten:

  • 50 g Italiaanse linzenmix, gekookt
  • 4 cherrytomaten, in stukjes gesneden
  • 1 knoflookteen, gepeld
  • Parmezaanse kaas
  • 3 olijven, in stukjes gesneden
  • 1 el olijfolie
  • 1/2 el balsamicoazijn
  • peper en zout
  • 4 stukjes toast

Bereidingswijze:

  1. Smeer als eerste met de knoflookteen over de toast aan een kant.
  2. Daarna meng je de overige ingrediënten, behalve de kaas, in een kom.
  3. Breng dit dan op smaak met peper en zout.
  4. Lepel vervolgens het mengsel op de toast en rasp er tot slot wat Parmezaanse kaas op.

Bruschetta met doperwten

Ingrediënten:

  • 50 g Italiaanse linzenmix, gekookt
  • 50 g doperwten, gekookt
  • 1 el yoghurt
  • 1 el gehakte peterselie
  • 1 el gebrokkelde geitenkaas
  • 1 el olijfolie
  • peper en zout
  • 4 stukjes toast
  • evt. wat citroensap of citroenrasp om te garneren

Bereidingswijze:

  1. Om te beginnen meng je de ingrediënten, behalve de kaas en toast, in een kom.
  2. Vervolgens breng je op smaak met peper en zout.
  3. Het mengsel lepel je dan op de toast en garneer je vervolgens met wat geitenkaas. Daarna kun je wat citroensap of rasp toevoegen indien gewenst

Heb jij deze recepten uitgeprobeerd? We horen graag hoe het is bevallen. Deel jouw foto van je bruschetta met linzen met ons via Facebook of Instagram, want we zien graag hoe jouw bruschetta is geworden.

Meer recepten met linzen zien? Bekijk onze linzenpagina en onze social mediakanalen voor inspiratie.

Summary
recipe image
Recipe Name
Bruschetta met linzen 2 varianten
Published On
Total Time