Nacho schotel

Nacho chips zijn erg lekker om los te eten, of met een dipsaus zoals salsa of guacamole. Ideaal voor bij de film of als snack tijdens het gamen. Hiernaast is het voor een feestje een gemakkelijke optie om vele gasten erg blij te maken. Maar nacho’s kan je ook tijdens het avondeten voorschotelen. Niet los natuurlijk, maar in een nacho schotel! Hoe je een gezonde versie maakt vertellen we aan je hieronder. Dus wil je een authentiek Mexicaans gerecht op tafel zetten , dat je erg gemakkelijk zelf kan maken en kan aanvullen met van alles wat je maar wilt? Lees dan vooral verder.

Voor de schotel kan je gebruik maken van een authentieke hittebestendige zwarte pan. Dit wordt ook wel een gietijzeren pan genoemd. Dit soort pannen zijn perfect voor dit soort gerechten omdat je ze met een gerust hart kan achterlaten in de oven zonder dat je bang hoeft te zijn dat er iets smelt.

Wat wel nog van belang is voor de keuze voor een pan voor de schotel is de diepte ervan. Je kan voor een erg diepe pan gaan en hier wellicht wel erg veel nacho’s in kwijt voor als je een groot gezin hebt, maar de tijd dat het in de oven moet duurt dan wel iets langer natuurlijk.

Je kan een nacho ovenschotel zelf helemaal vanaf punt 0 zonder hulpmiddelen klaarmaken, maar dit hoeft natuurlijk niet! Knorr heeft bijvoorbeeld een variant op de ovenschotel die genoeg is voor 2 á 3 personen en die gezond is. Er zitten allerlei gezonde ingrediënten in het maaltijdpakket en door gebruik te maken van het pakket van Knorr kan je erg veel tijd besparen in de keuken. Zo kan je nog sneller genieten van de schotel!

De nachoschotel van Knorr is een erg makkelijk maaltijdpakket voor een ovenschotel waarvoor je enkel wat groenten, gehakt en kaas hoeft te kopen. De nacho’s en kruidenmix zitten al in het pakket zelf. Optioneel kan je aan de Mexicaanse schotel van Knorr extra varkensvlees of kip toevoegen.

Het pakket van Knorr bevat geen extra smaakversterkers of kunstmatige kleurstoffen, wat het pakket weer erg gezond maakt. Het maaltijdpakket kan je gebruiken om binnen no time een schotel met vlees, zoals gehakt, of een vega schotel te maken. Het is een basispakket en je kan dus van alles toevoegen. Denk bijvoorbeeld is aan guacamole, geitenkaas of bijzondere groenten zoals kidneybonen om echt wat unieks te maken. Op deze wijze kan je het ook zo gezond maken als je zelf wilt. Let je op de calorieën, dan kan je de kaas bijvoorbeeld weglaten en vervangen voor salsa. Het gehakt kan je weglaten als je een vegetariër bent eventueel.

Hoe lang in de oven?

Voordat je de ovenschotel in de oven stopt moet je eerst alles samenstellen. De kip of het gehakt kan je vooraf al kruiden en eventueel al een dag van te voren zelfs. Het wordt allemaal vanzelf weer warm in de oven namelijk. Hetzelfde geldt voor de groenten.

Onderop de schotel komen de nacho’s. Daarover kan je vervolgens alle extra ingrediënten uit het pakket en vleessoorten, zoals het gehakt en de groente of enkel de groenten, toevoegen. Als je gaat voor de vega versie. Heb je een wat diepere schotel dan zal het wat langer duren voordat alles warm is en eventueel moet je het eerst even zonder kaas in de oven doen dan. Voor een normale schotel geldt het volgende:

In het midden van de voorverwarmde oven kan je de ovenschaal met de nacho’s plaatsen met kaas eroverheen en die laat je daar ongeveer 8 minuten staan. Alles wordt vervolgens goudbruin en nadat de timer gaat is het gerecht klaar om op tafel te zetten. Super simpel en snel dus! Vooral met behulp van het maaltijdpakket van Knorr.

Als de nacho’s uit de oven komen dan kan je nog de koudere extraatjes toevoegen, zoals crème fraiche, guacamole of salsa. Alle drie kunnen eventueel naast de ovenschotel geserveerd worden als niet iedereen het lekker vindt.

menu-bars menu-close Menu Sluiten