Wraps uit de oven

Wraps met enkel wat bonen uit de pan vind je inmiddels wellicht wat te simpel en heb je te vaak gegeten. Dan zijn wraps uit de oven gelijk een stuk leuker om te gaan maken als variant. Gelukkig bestaan er vele versies van ovenwraps, zodat je wel even vooruit kan. De mogelijke inhoud loopt van kip pesto tot bijvoorbeeld vega gehakt met crème fraiche. Zelfs met de wraps zelf kan je variëren. Je zou bijvoorbeeld kunnen kiezen voor groentewraps, die net wat calorie-armer zijn dan de wraps gemaakt van tarwe.

Van alles kan je in een wrap stoppen, zo ook eentje uit de oven. Het verschil is eigenlijk gewoon dat je meestal bij wraps uit de oven meerdere ronde graanschijven in één ovenschaal doet en zo voor het hele gezin de wraps tegelijk klaar. In de pan moet je ze een voor een bakken en daarna vaak nog voorzien van inhoud. De wrap uit de oven is dus wat handiger als je voor veel mensen moet koken en kan uiteindelijk schelen in de bereidingstijd van je avond maaltijd.

Een leuk gerecht waar we meteen aan moesten denken en die we graag delen zijn wraps uit de oven met kip, crème fraiche, tomaatjes en bosui en wat pesto. Natuurlijk kan je er nog allerlei groenten en kruiden aan toevoegen en de wraps afmaken met kaas. Dit laatste is trouwens meestal gebruikelijk bij wraps uit de oven. In de basis zijn echter voor dit gerecht de bovenstaande ingrediënten voldoende om al een lekkere wrap voor te schotelen die bijna iedereen wel lekker vindt en niet zo pittig is. Zoals bij Mexicaanse wraps wel vaak aan de orde is.

Allereerst kan je de oven aanzetten en deze voorverwarmen op 200 graden. De kip kan je snijden in kleine blokjes (hoe kleiner, hoe beter want dan past het in de wrap) en voorzien van kruiden en wat zout. Dit mag ook een kruidenmix zijn natuurlijk. Net zo makkelijk.

De kip bak je vervolgens goudbruin, maar niet helemaal gaar anders wordt die droog in de oven. Als de kip bijna klaar is snij je de paprika, bosuien, prei en tomaten ook in kleine stukjes. Daar voeg je de pesto aan toe. Alles moet ongeveer even groot als de kip gesneden worden. Deze groenten bak je vervolgens 10 minuten met de kip mee en je voegt de pesto vervolgens hier aan toe, samen met wat room of crème fraiche. Als laatste vul je de wraps met alle inhoud en stop je het 15 minuten in de oven. Eventueel kan je 5 minuten voor tijd wat kaas toevoegen en dit laten smelten. Hierna is het gerecht klaar om te eten!

Wraps met kip worden over de gehele wereld veel gegeten. Zo ook in Nederland sinds het gerecht uit Zuid Amerika is over komen waaien onze kant op. Inmiddels staat de teller voor wrap gerechten al ruim boven de honderd en zijn allerlei nationaliteiten de wrap gaan eten. Een redelijk nieuwe variant is de wrap met kip en pesto. Waar de wrap komt uit Mexico, komt pesto natuurlijk uit een land dat een stuk dichterbij ligt, namelijk Italië.

Vega wraps uit de oven zijn er trouwens ook voldoende vullend als avondeten en gezond. Bijvoorbeeld door toevoeging van bonen en crème fraiche. Je kan zelfs van het bovenstaande gerecht met vlees de kip vervangen voor tofu of vegetarische kipstukjes. Hierdoor wordt het een gezond gerecht dat voor de vegetariër geschikt is om te eten. Mocht maar een of enkele van je huisgenoten, familieleden, vrienden of kennissen vegetarisch zijn, dan zijn wraps uit de oven ook handig omdat je eentje kan voorzien van vegetarische kip en de rest in de schaal met normale kip. Wraps zijn dus zeker veelzijdig, ook die uit de oven!

Lekker en simpel kan je wraps uit de oven maken dus en je bent snel klaar. Het scheelt in de bereidingstijd en als je klaar bent scheelt het ook nog is een stuk in de afwas die je moet doen. Enkel de ovenschaal, één pan en wat borden zijn vies, maar die kunnen allemaal ook vast wel in de vaatwasser gezet worden.

menu-bars menu-close Menu Sluiten