Groene erwtensoep met kookroom en pancetta

Groene erwtensoep met kookroom en pancetta

Groene erwtensoep met kookroom en panchetta

Ingrediënten voor de soep van groene erwten met kookroom en pancetta:

  • 450 g groene erwten, geweekt
  • 6 plakjes pancetta
  • 3 lente uitjes
  • 200 g aardappel (roseval of bildstar)
  • 1 el boter
  • 2 teentjes knoflook, gesnipperd
  • 750 ml groentebouillion
  • 250 ml water
  • 2 el verse peterselie, grof gehakt
  • kookroom ter garnering
  • 2 el verse bieslook ter garnering
  • zout en peper naar smaak

Hoe maak je de erwtensoep?

  1. Kook de erwten in een pan met ruim water in ca. 35 min. gaar en giet af in een vergiet. Spoel vervolgens af met koud water.
  2. Bak ondertussen de panchetta in een diepe pan of soeppan krokant en leg deze op een keukenpapier apart.
  3. Bak de knoflook met de boter in het vet van de panchetta voor 1 minuut.
  4. Voeg dan de aardappels en lente ui toe en bak even kort mee. Voeg de bouillon toe en het water erbij en breng aan de kook.
  5. Kook 12-15 min. tot de aardappels beetgaar zijn.
  6. Voeg dan de erwten toe en laat nog 5 minuten sudderen op laag vuur. Voeg de peterselie toe en pureer het geheel met een staafmixer tot een gladde soep. Breng op smaak met peper en zout
  7. Serveer de soep met wat kookroom, de grof verkruimelde pancetta en wat vers gehakte bieslook.
Summary
recipe image
Recipe Name
Groene erwtensoep met kookroom en pancetta
Published On
Preparation Time
Cook Time
Total Time
Average Rating
2.51star1star1stargraygray Based on 6 Review(s)