Burrito

Vooral als je van de internationale keuken houdt heb je vast wel eens een burrito gezien en gegeten. Waarschijnlijk als je het gerecht al een aantal keer zelf hebt gemaakt weet je maar al te goed hoe lastig het kan zijn om de wrap, die centraal staat bij dit Mexicaanse gerecht, goed te vouwen.

Vaak zat valt deze alweer uit elkaar als je de burrito optilt en vallen de ingrediënten, zoals het gehakt, kip of groenten er uit. Burrito’s goed vouwen is dus zo makkelijk nog niet. Zelfs met de hulppakketten van Knorr komt er wel enige moeite bij kijken voordat je een lekkere, gesloten burrito op tafel hebt staan.

Knorr levert dan wel de maaltijdpakketten met de juiste kruiden, waar je enkel nog vleessoorten zoals kip of gehakt met kruiden aan hoeft toe te voegen, maar uiteindelijk zal je zelf nog wel alles moeten samenstellen om de burrito ’s te maken. Hieronder hebben we een korte instructie staan hoe je precies een burrito vouwt, zodat deze niet uit elkaar valt.

Hoe vouw je een burrito

Er is gelukkig een bepaalde handigheid in te krijgen en met wat pogingen zou het moeten lukken om een burrito zo te vouwen dat deze niet uit elkaar valt. Hierdoor kan je het gerecht ook onderweg op gaan eten of als snack eten, zonder dat alles vies wordt. Super handig! Neem dus vooral de onderstaande tips door als je wilt weten hoe je gemakkelijk een burrito kan gaan vouwen zoals een echte pro!

Een wrap kan gemaakt zijn van maïs, groente of tarwe. Het verschilt per soort hoe gemakkelijk deze te vouwen is. De groente wraps zijn over het algemeen een stukje moeilijker te vouwen dan bijvoorbeeld de tarwesoort. De techniek blijft echter precies hetzelfde.

Een tip die we alvast geven: maak de burrito niet te ‘vol’ als je deze nog goed dicht wilt krijgen. Een té volle burrito is niet meer goed te sluiten en valt gelijk uit elkaar. Als je de wrap goed dicht wilt vouwen zul je de juiste hoeveelheid aan groenten, vlees en andere toevoegingen erbij moeten doen. Of je kan twee burrito’s gebruiken en deze samenvouwen. Daar past uiteraard al een stuk meer in en de sluiten nog is goed ook.

Gelukkig heeft Knorr ook bij de maaltijdpakketten met de Mexicaanse kruiden een duidelijke instructie met de juiste hoeveelheden, zodat je burrito niet te vol komt te zitten en goed te vouwen is. Hierdoor kan je, door het volgen van die instructies, burrito’s maken met vlees zoals kip of gehakt die precies per portie goed zouden moeten uitvallen.

De eerste stap in het vouwproces is de wrap zelf goed verwarmen. Deze wrap is dan een stuk soepeler en zachter. Een harde wrap die niet verwarmd is scheurt vrijwel meteen als je een poging doet tot vouwen. Zorg er ook voor dat de inhoud, zoals kip, gehakt en de groenten goed warm zijn. Ook dat vergemakkelijkt het vouwproces.

Dat vouwen gaat als volgt: je vouwt eerst de zijkanten richting elkaar. Die bedekken de inhoud. Belangrijk is wel dat ze elkaar niet aanraken. Er moet een aantal centimeter tussen blijven en de inhoud moet je kunnen blijven zien. Hierna kan je de burrito dichtvouwen over de twee zijkanten heen. Als je alle instructies hebt gevolgd die hierboven staan, dan is de burrito nu helemaal dicht en kan deze onderweg gegeten worden, zonder te knoeien.

Is een burrito gezond

Dit ligt natuurlijk een beetje aan wat je in de burrito stopt en wat voor soort wrap je kiest. Je hebt namelijk groentewraps of volkoren wraps die net een stukje gezonder zijn dan de traditionele wraps. De groentewraps zijn ook nog is caloriearm en zitten al boordenvol vitamines. Diverse soorten zijn te vinden in de supermarkt. Je kan dan denken aan wraps van wortel, bloemkool of courgette. Tegenwoordig kan je dus flink variëren met het omhulsel van een burrito.

In een burrito zitten bijna altijd bonen. We hebben het dan vooral over chili bonen of zwarte bonen. Deze zijn super gezond en goed voor de stofwisseling. Mede hierdoor wordt de burrito vaak gezien als een erg gezond gerecht. Bovendien zijn de kruiden, die gebruikt worden in dit Mexicaanse gerecht ook erg gezond. Zoals die in de maaltijdpakketten van Knorr zitten.

Hiernaast kan je nog verschillende gezonde en minder gezonde ingrediënten stoppen in een burrito en verschillende Mexicaanse kruiden. Als je voor kip kiest of enkel groente, dan is dat vanzelfsprekend net een tikkeltje gezonder dan vet varkensvlees of beef. De saus heeft ook invloed op de uiteindelijke calorieën telling van je burrito. Als je kiest voor een klein beetje tomatensaus met kruiden zonder extra room, dan is dat wat gezonder voor je dan een saus met erg veel room of kaas erin.

Over het algemeen is een burrito, die op de traditionele manier is klaargemaakt, wel erg gezond. Het is een wrap gemaakt van graan, met een gezond tomatensausje met Mexicaanse kruiden en wat groenten, vlees zoals kip, gehakt of eventueel zelfs vis. Hiernaast met eventueel nog wat Mexicaanse guacamole. Dat kan qua gezondheid dus bijna niet misgaan!

Vette kazen , sauzen en allerlei andere ongezonde dingen komen eigenlijk bij de originele Mexicaanse burrito niet zo veel voor. Deze extraatjes komen vooral uit Amerika. Als je de Mexicaanse burrito dan ook vergelijkt met de Amerikaanse zie je gelijk de verschillen en ook valt meteen op dat de laatste wat minder gezond is. Let je op de calorieën of wil je gewoon zo gezond mogelijk genieten van een goed gevouwen burrito? Kies dan voor een traditioneel Mexicaans gerecht of stel zelf je burrito samen met ingrediënten die jij lekker vindt en die gezond zijn.

Wil je gemak en gezond eten? Kies dan bijvoorbeeld voor het Mexicaanse burrito maaltijdpakket van Knorr. Handig voor als je niet te lang in de keuken wilt staan. Dat kan gecombineerd worden met zowel kip als gehakt en bevat al allerlei gezonde kruiden voor beide vleessoorten. Zo kan je zelf burrito’s maken zonder al te veel moeite te hoeven doen.

menu-bars menu-close Menu Sluiten