Comfort food in de herfsttijd

Comfort food in de herfsttijd

Comfort food in de herfsttijd

De periode van de donkere dagen is weer aangebroken en wij maken het lekker knus in huis. Deze herfst en winter zijn we veel thuis dus wat extra gezelligheid is altijd welkom. Steek de kaarsen maar aan en dompel je onder in ultieme hartverwarmende maaltijden! Comfort food in de herfsttijd is een must en wij zijn dol op maaltijdsoepen, smaakvolle stoofschotels en ovengerechten met peulvruchten. Of je nou kiest voor bonen, linzen of erwten, je kunt er zoveel gerechten mee maken! Wij helpen je vast op weg om extra te gaan genieten van jouw favoriete recept.

Zoeken per seizoen

We zijn nog steeds erg blij met de vernieuwde website. Heb je al gemerkt hoe makkelijk het is om een recept te vinden? Er is namelijk ook de optie om te zoeken per seizoen! Zo krijg je snel een hele lijst met gerechten die perfect passen in de herfst en winter en hoef je niet eerst te kiezen welk soort peulvruchten je gaat eten. Hier vind je recepten die aansluiten bij het koudere weer en die extra voedzaam zijn om je warm te houden.

Herfstrecepten

Slim koken

Bij veel comfort food gerechten is het belangrijk dat de smaken goed zijn ingetrokken. Vaak kost het wat meer tijd om ze te bereiden maar het is ook vaak mogelijk om ze van tevoren te bereiden. Houd er vooral rekening mee dat je peulvruchten, behalve linzen, van tevoren moet laten weken. Wij doen het graag één keer per week. We bereiden dan gelijk een hele verpakking van een bepaalde peulvrucht. Gekookt blijven ze in de koelkast enkele dagen goed en in de vriezer tot 3 maanden! Zo verkort je de bereidingstijd van een recept aanzienlijk. Het zal misschien even wennen zijn maar als het eenmaal in je systeem zit, grijp je nooit meer mis.

Onze favorieten van het moment

We hebben een aantal favorieten die op elk moment van de week goed smaken. Zo zijn we fan van de bonenburgers. Maak een dubbele of driedubbele portie en vries een deel in. Zo heb je maar één keer het werk voor meerdere keren smullen! Een linzensalade met tomaat en Hüttenkäse is heerlijk om mee te lunchen. Die maak je alvast in het weekend klaar zodat je voor maandag en dinsdag al klaar bent. Door je maaltijden voor te bereiden, kom je bovendien minder in de verleiding om eten te gaan halen of om ongezond te gaan snacken. Tenslotte willen we je dit recept voor spliterwtensoep  met gerookte kipfilet niet onthouden! Wat is er lekkerder dan opwarmen met een kom soep? Echt genieten!

We hopen dat je weer genoeg inspiratie hebt om lekker de keuken in te duiken. Laat je het ons weten als je gesmuld hebt?

Video's

Nog meer zin comfort food? Petra neemt je in de video’s mee voor het maken van 2 heerlijke soepen die perfect passen bij een koude dag.

Menu Sluiten