Oma’s erwtensoep

Wat heb je nodig? (4-6 personen)

  • 500 g gedroogde spliterwten
  • 2 kruimige aardappels
  • ½ knolselderij
  • 1 grote winterpeen
  • 1 grote ui
  • 2 preistronken
  • 1 bos bladselderij
  • 200 gram gerookte spekblokjes
  • 1 rookworst
  • Water

Wat ga je doen? 

  1. Schil de aardappel en snij deze in kleine blokjes. Spoel de knolselderij af en snij deze in kleine blokjes. Schil de winterpeen, halveer en snij deze in schijfjes. Snij de ui fijn, de prei in dunne ringen en hak de bladselderij fijn.
  2. Doe de gedroogde spliterwten in een grote soeppan. Leg de aardappelblokjes, knolselderij, spekblokjes en winterpeen en voeg dan het water toe (zoveel dat alles precies onder water staat). Voeg dan pas de ui, prei en bladselderij toe.
  3. Breng het geheel aan de kook en zet vervolgens het vuur laag. Laat de soep in ongeveer 1 ½ uur zacht doorkoken. Roer af en toe goed door. Voeg een kwartier voor einde kooktijd de rookworst (gesneden in dunne plakjes) bij de soep. Zout en peper naar smaak toevoegen.
  4. Laat de soep zeker één nacht rusten (afkoelen) voor je deze opwarmt voor gebruik. Een plakje roggebrood is er erg lekker bij.

 

Summary
recipe image
Recipe Name
Oma’s erwtensoep
Published On
Preparation Time
Cook Time
Total Time