Recept met linzen
Recept: ceasarsalade met groene linzen
Ceasarsalade met linzen - peulvruchten.nl

Recept met linzen

Recept: ceasarsalade met groene linzen

Deze frisse ceasar salade is frisse mediterrane salade vanwege de kappertjes en Parmezaanse kaas. Deze salade eet je lekker als lunch of serveer je bij de barbecue deze zomer.

Gekookte linzen in de koelkast? Dan is de Ceasarsalade met linzen zo gemaakt!

Als je nog gekookte linzen in de koelkast hebt staan kost het maken van deze Ceasarsalade met linzen bijna geen tijd. Zo houd je meer tijd over voor andere dingen. De ideale salade dus voor wanneer je weinig tijd in de keuken wilt besteden. Serveer de Ceasarsalade met linzen als bijgerecht of neem het mee in een bakje voor een voedzame maar toch lichte lunch. De linzen vullen goed en zorgen voor een dosis proteïne en vezels.

Ook als je geen gekookte linzen op voorraad hebt hoeft de Ceasarsalade met linzen je niet veel tijd te kosten. De linzen hoef je namelijk maar 20 minuten te koken.

Wat ga je doen?

  1. Kook de eiren 7 minuten in kokend water. Laat ze dan schrikken en pel ze.
  2. Blend voor de dressing de yoghurt samen met de mosterd, worcestershire, ansjovis, knoflook en het sap van een halve citroen. Breng vervolgens op smaak met peper en zout.
  3. Sla de kipfilet een beetje plat en smeer de kipfilet dan in met olie en gril deze in een hete grillpan in ongeveer 5 minuten sappig en gaar. Snijd de kip daarna in repen.
  4. Leg de kwarten sla netjes op een bord of schotel. Dresseer dan met de dressing. Beleg met de kip, linzen, eieren en kappertjes.
  5. Bestrooi de Ceasarsalade met linzen tot slot met Parmezaanse kaas.

 

12
0/5
Ingrediënten
  • 2 kipfilets
  • 100 gram groene linzen, gekookt voor 8 min.
  • 2 baby gem kroppen, gewassen en in kwarten gesneden
  • 1 citroen
  • 1 teen knoflook
  • 3 el dijon mosterd
  • 1 tl worcestershire saus
  • 2 ansjovissen
  • 2 el kappertjes
  • 50 gram Parmezaanse kaas, geraspt
  • 1 tl olie
  • 2 eieren
  • peper en zout naar smaak
Print
Stuur
Deel
Categorieën
menu-bars menu-close Menu Sluiten