Recept met erwten
Oosterse erwtensoep
Oosterse erwtensoep Esther's keuken

Recept met erwten

Oosterse erwtensoep

Esther van Esther’s keuken ging de uitdaging aan en maakte voor de erwtensoep challenge een fantastische twist op het klassieke erwtensoep recept.  Met heerlijke Oosterse kruiden en merguez worstjes bracht ze de soep goed op smaak en naast spliterwten gingen er ook nog linzen door de soep. Deze Oosterse erwtensoep zal vast goed in de smaak vallen!

Bereidingswijze Oosterse erwtensoep

  1. Verhit 1 eetlepel olijfolie en fruit de ui, knoflook, gember, chilipeper aan met de ras el hanout.
  2. Als de uien glazig zijn voeg je de plakjes winterpeen toe en bakje deze 5 minuten mee.
  3. Spoel ondertussen de spliterwten en de linzen goed af. Voeg toe aan het ui- en wortelmengsel en blus af met een liter water en voeg het groentebouillonblokje toe.
  4. Laat dit pruttelen voor zo’n 45 minuten. Eventueel kun je de soep pureren tot een homogene massa, maar je kunt het ook zo laten.
  5. Braad de stukjes merguez worst in een koekenpan met een eetlepel olijfolie gaar.
  6. Schep de Oosterse erwtensoep in mooie soepkommen en garneer met een lepel Turkse yoghurt en een paar stukjes merguez worst.
Oosterse erwtensoep Esther's keuken
4
5/5
Ingrediënten voor personen
Let op! Dit recept is bedoelt voor 4 personen.
  • 250 gram spliterwten
  • 250 gram linzen
  • 2 el olijfolie
  • 1 el ras el hanout
  • 250 gram gesnipperde ui
  • chilipeper naar smaak
  • 1 teen fijngehakte knoflook
  • 1 cm fijngesneden gemberwortel
  • 300 gram winterwortel, in dunne plakjes
  • 1 liter water
  • 1 blokje groentebouillon
  • 300 gram merguez worstjes, in stukjes
  • Turkse yoghurt, ter garnering
Print
Stuur
Deel
Categorieën
menu-bars menu-close Menu Sluiten