Je hebt niet veel nodig om deze heerlijke bonen met kruiden & feta uit de oven op tafel te zetten. Je moet de witte bonen van tevoren weken, maar verder doet de oven de rest. Ellen van Made by Ellen maakte dit eenvoudige gerecht dat uitblinkt in smaak. Met kruiden en wat citroensap geef je het gerecht een Mediterraan accent. Extra lekker met een stuk vers brood. Meer heb je niet nodig voor een geweldige maaltijd!
Bereidingswijze bonen met kruiden & feta uit de oven
- Spoel de gedroogde bonen goed af en week deze 8 uur in een grote kom met water (zie de verpakking). Zelf week ik de bonen vaak vlak voordat ik naar bed ga. De volgende dag kan je ze dan meteen gebruiken.
- Wanneer je het gerecht gaat maken verwarm je eerst de oven voor op 150 graden.
- Giet de bonen af.
- Hak de knoflook en de kruiden fijn.
- Plaats een pan op het vuur (het makkelijkst is een ovenbestendige pan) en schenk er olijfolie in.
- Fruit de fijngehakte knoflook aan en voeg de bonen toe. Roer alles om en zet het vuur uit.
- Schenk er een lekkere olijfolie overheen en strooi er fijngehakte tijm over.
- Wanneer je een ovenbestendige pan hebt laat je de bonen in de pan zitten en anders doe je deze in een ovenschaal.
- Schenk de bouillon over de bonen en plaats de pan of ovenschaal ongeveer 45 minuten in de oven.
- Roer tussendoor een keertje om. Wanneer er op een gegeven moment te weinig vocht is voeg je nog wat extra bouillon toe.
- Wanneer de bonen gaar zijn haal je de ovenschaal uit de oven.
- Schenk er nog een beetje extra vergine olijfolie bij en maak af met wat fijngehakte peterselie, citroenrasp, feta, eventueel wat chilivlokjes en peper en zout.
- Serveer deze bonen warm of als een koude salade. Heerlijk met een paar dikke plakken stevig brood.
Enjoy!
TIPS
Wanneer je de bonen geweekt hebt kun je deze ook, zoals aangegeven op de verpakking koken, af laten koelen en in een afgesloten bakje ongeveer 3 dagen in de koelkast bewaren.
Kijk voor meer lekker bonenrecepten van Made by Ellen hier.