Dit pastagerecht is gemaakt met een kleine pastasoort, namelijk orzo of risoni. De naam dankt hij aan de vorm want het lijkt een beetje op een rijstkorrel. Deze kleine pastasoort combineert goed met een goedgevulde niet te grove saus. De linzen passen er daardoor perfect bij. Linzen zijn voedzaam en daarom in dit gerecht een goede vleesvervanger. De olijven zorgen voor een zilte touch en de gegrilde bloemkool voor een lekkere bite. Serveer de pasta met linzentomatensaus en gegrilde bloemkool met verse peterselie voor nog meer smaak!
Maak je graag pasta met linzen? Dan zul je dit recept voor een spaghetti bolognese met linzen ook kunnen waarderen.
Bereidingswijze
- Verwarm als eerste de oven voor op 200 graden Celsius.
- Schep vervolgens de bloemkoolroosjes om met 2 eetlepels olijfolie en leg op een met bakpapier beklede bakplaat.
- Bestrooi dan de roosjes met zout, peper en paprikapoeder en rooster vervolgens in 25 minuten goudbruin.
- Zet een pan water met zout op het vuur voor de orzo en kook de orzo volgens de gebruiksaanwijzing op de verpakking.
- Snipper dan de ui en fruit deze zachtjes in 1 eetlepel olijfolie.
- Voeg de geperste knoflook toe en bak dit kort mee.
- Doe de linzen en tomatenblokjes erbij en laat zachtjes pruttelen.
- Breng de saus op smaak met oregano, peterselie, peper en zout.
- Tot slot giet je de orzo af en doe je dit bij de linzentomatensaus.
- Serveer de pasta met de gegrilde bloemkool en wat verse peterselie en geniet.
Bron: Deb’s Bakery & Kitchen