Recept met linzen
Recept: Dal met rijst en komkommersalade
Dal met rijst en komkommersalade

Recept met linzen

Recept: Dal met rijst en komkommersalade

Hoe maak je het?

  1. Pel en snipper de ui en knoflook fijn.
  2. Snij de bleekselderij in plakjes van 1/2 cm.
  3. Rasp de wortel fijn.
  4. Snij de tomaten in stukjes
  5. Pers de citroen uit: 1 el gebruik je voor de dal, de rest voor de komkommersalade.
  6. Snij de komkommer doormidden en snij elke helft in plakjes.

Nu je klaar bent met het snijden van alle ingrediënten kun je beginnen aan de dal.

  1. Was de linzen in een bolzeef onder koud stromend water en breng aan de kook. Kook in 20-25 min. gaar. Controleer door er een te proeven. Giet de linzen niet af.
  2. Kook de rijst volgens de aanwijzing op de verpakking.
  3. Verwarm 3 el olie in een grote koekenpan of hapjespan. Fruit de ui en knoflook hierin zachtjes aan gedurende 3-5 min.
  4. Doe de bleekselderij, de tomaat en wortel bij de ui en bak al omscheppend op middelhoog vuur 3-5 min. mee.
  5. Voeg dan de kruidenmix en 1 el citroensap toe en bak dit al omscheppend 1 min. mee.
  6. Doe de gekookte linzen met kookvocht bij het ui-groente-kruidenmengel en roer goed door. Laat nog 10 min. zachtjes pruttelen.
  7. Maak ondertussen de komkommersalade. Meng het overgehouden citroensap met 1 el suiker. Schep dit door de komkommerplakjes.
  8. Serveer de dal met gekookte rijst en de komkommersalade.

 

Bron: Joke Boon

29
3/5
Ingrediënten
  • 250 gram linzenmix
  • 1 ui
  • 3 tenen knoflook
  • 2 stengels bleekselderij
  • 125 gram wortel
  • 2 tomaten
  • kruidenmix voor dal (2 tl gemberpoeder, 1,5 tl zout, 1,5 tl kurkuma, 1,5 tl komijn 1,5 tl koriander, 1/2 el suiker, 1 tl chiliflakes, 1 tl mosterdzaad)
  • 1 citroen
  • 150 gram witte rijst
  • 1 komkommer
  • 3 el olie
  • water
  • 1 el suiker
Print
Stuur
Deel
Categorieën
menu-bars menu-close Menu Sluiten