Groene erwtensoep met zoete aardappel en citroen

Groene erwtensoep met zoete aardappel en citroen

Groene erwtensoep met zoete aardappel en citroen

Ingrediënten voor de groene erwtensoep met zoete aardappel en citroen:

  • 300 g groene erwten, geweekt
  • 300 g zoete aardappel, in grote stukken
  • 1 ui, gesnipperd
  • 1 teen knoflook, fijngehakt
  • 2 laurierblaadjes
  • rasp van 1/2 citoen
  • 1 vleestomaat, in kleine blokjes
  • 1400 ml water
  • 1 groenteboullionblokje
  • 2-3 el olie
  • zout en peper
  • verse peterselie om te garneren
  • chilipoeder of piri piri ter garnering

Hoe maak je de erwtensoep?

  1. Kook de erwten in een pan met ruim water 35 min. tot ze beetgaar zijn.
  2. Verwarm in een soeppan de olie en fruit hierin de gesnipperde ui tot deze glazig is.
  3. Voeg hierna de knoflook, zoete aardappel en laurier toe en bak dit voor 2 min. mee.
  4. Voeg het water en het bouillonblokje toe en laat het geheel met deksel op de pan 7-10 min. koken.
  5. Voeg de rasp van de citroen toe en breng de soep op smaak met zout en peper. Doe de erwten en de stukjes tomaat in de soep en laat het geheel nog 5 min. sudderen.
  6. Garneer met verse peterselie en wat chilipoeder of piri piri vlokken.

Bekijk het originele recept hier. 

Summary
recipe image
Recipe Name
Groene erwtensoep met zoete aardappel en citroen
Published On
Preparation Time
Cook Time
Total Time