Recept met erwten, linzen
Groene linzencurry
-
160 gram groene linzen
-
350 gram kikkererwten, gekookt en geweekt
-
300 gram bloemkool in roosjes
-
1 liter groentebouillon
-
125 ml yoghurt
-
Patak's Tikka Masala curry pasta
-
2 middelgrote zoete aardappels, in blokjes
-
1-2 rode pepers
-
1 lente ui, in dunne ringen
-
1 el olijfolie
-
bosje verse koriander
-
basmati rijst
-
Naan brood
Wat ga je doen?
- Verwarm de helft van de curry pasta in de pan. Voeg de bouillon toe samen met de linzen, kikkererwten, en de in blokjes gesneden zoete aardappel. Roer goed door elkaar.
- Breng aan de kook. Dek af met een deksel of folie en zet op een middellaag vuur. Kook voor ca. 10 min. en roer dan de bloemkool erdoor.
- Dek opnieuw af en kook voor nog een 10 min. tot de linzen en de aardappel zacht en gaar zijn.
- Als het mengsel wat te droog is kun je nog wat extra water toevoegen. Eventueel kun je ook nog wat meer curry pasta gebruiken voor nog meer smaak.
- Serveer met rijst of naan brood en garneer met in dunne ringen gesneden rode peper, lente-ui en koriander.
- Schep de yoghurt in een schaaltje erbij.
Bekijk hier het originele recept.