Hoe maak je de kikkererwtenquiche met pompoen en feta?
- Week de kikkererwten voor minimaal 8 uur en kook ze vervolgens voor 1,5 uur. Controleer of ze gaar zijn door er een te proeven. Giet ze vervolgens af en zet ze opzij.
- Verwarm de oven op 180° C boven-/onderwamte en haal het deeg alvast uit de koelkast.
- Schil de pompoen en snij deze in stukjes. Snipper de rode uien en hak de knoflooktenen fijn. Fruit de ui en knoflook in de pan met een beetje olijfolie. Voeg dan de pompoenblokjes toe en bak dit voor 5 min. Voeg op het einde de tijm toe en laat dit kort meebakken.
- Rol het quiche- en taartdeeg uit en verwijder het bakpapier. Leg het deeg dan in een ingevette vorm. Je kunt het deeg ook met het bakpapier in de vorm leggen, invetten is dan niet nodig.
- Vouw de rand van het deeg om zodat de rand wat dikker wordt. Verdeel het pompoenmengsel over het deeg en schep de kikkererwten hier bovenop.
- Meng de crème fraîche met de eieren, cayennepeper en wat zout en giet dit over de kikkererwten. Verkruimel vervolgens de feta boven de quiche.
- Bak de quiche onderin de oven af voor 45-55 min. tot hij goudbruin kleurt.
- Garneer de quiche voor het serveren met rucola.
Tip: Wil je wat extra pit in de quiche? Je kunt ook uitgebakken spekjes toevoegen. Probeer ook eens geitenkaas in plaats van de feta.
Bron: Tante Fanny