Recept met linzen
Linzensalade met geitenkaas en ei
-
250 gram cherrytomaten
-
200 gram groene linzen (Du Puy)
-
2 doosjes kwarteleitjes
-
2 takjes tijm
-
2 blaadjes laurier
-
6 el olijfolie extra vierge
-
witte wijnazijn
-
75 gram gemengde sla
-
2 sjalotjes
-
2 el rode wijnazijn
-
4 plakken geitenkaas van 75 gram (chevre blanc)
-
2 el fijngesneden peterselie
Wat ga je doen?
- Verwarm de oven voor op 220 ⁰C boven/onderwarmte (200⁰C heteluchtoven).
- Kook de linzen met de tijm en laurier in 25-30 minuten beetgaar.
- Halveer ondertussen de cherrytomaatjes en leg ze op de bolle kant in de ovenschaal. Besprenkel de tomaatjes met 1 ½ el olijfolie en bestrooi ze met zout en peper. Rooster ze gedurende 15-20 minuten in een voorverwarmde oven.
- Breng in een steelpan water met een scheut witte wijnazijn aan de kook. Pocheer hierin de kwarteleitjes.
- Meng de sla met de helft van de sjalotjes, 3 el olijfolie, 1 el rode wijnazijn, zout en peper. Verdeel de sla over de schaaltjes. Leg op elk schaaltje een klein plakje geitenkaas.
- Schep de warme linzen om met de rest van de olijfolie en sjalotjes, rode wijnazijn en 1 el peterselie en verdeel over de schaaltjes.
- Leg er een gepocheerd kwartelei op en garneer met de tomaatjes. Strooi wat zout, peper en de rest van de peterselie over de tomaatjes.