Nacho classico

Nacho classico

Wat heb je nodig?

  • 125 g kidneybonen, geweekt en gekookt
  • 125 g zwarte ogen bonen, geweekt en gekookt
  • 450 g rundergehakt
  • 325 ml salsa uit pot of zelf gemaakt
  • 175 g tortilla chips
  • 125 ml zure room
  • 1 pakje cheddar cheese
  • 1-2 jalapeño pepers
  • 3 stengels lente-ui
  • een beetje koriander, fijngehakt
  • peper en zout

Wat ga je doen?

  1. Verwarm de oven voor op 200°C (180°C heteluchtoven).
  2. Verdeel de helft van de tortillachips op een met bakpapier beklede bakplaat.
  3. Zet aan de kant. Verwarm een grote pan op het vuur. Rul hierin het gehakt bruin. Kruid met peper en zout. Laat het gehakt uitlekken.
  4. Meng de bonen met de salsa door het gehakt. Verdeel de helft van het mengsel over de chips. Beleg met de helft van de kaas.
  5. Bak dit ca. 10 min. in de oven of totdat de kaas gesmolten is. Haal uit de oven en verdeel de rest van de chips, het gehakt-bonen mengsel en de cheddar. Bak vervolgens nog eens 10 min. of weer tot de kaas gesmolten is in de oven.
  6. Top alles af met de lente-ui, koriander, de jalapeño pepers en eventueel nog wat salsa.
  7. Serveer met een schaaltje zure room.
Nacho classico
Summary
recipe image
Recipe Name
Nacho classico
Published On
Preparation Time
Cook Time
Total Time
Average Rating
2.51star1star1stargraygray Based on 6 Review(s)