Recept met linzen
Recept: pasta met romige linzen pompoensaus
pasta met romige linzen pompoensaus - 2

Recept met linzen

Recept: pasta met romige linzen pompoensaus

Een vegetarische pasta met romige linzen pompoensaus waarmee je iedereen zult verrassen en waar ze van zullen smullen. Doordat de pompoen eerst wordt geroosterd, krijgt hij een intensere smaak en dat levert een heerlijke saus op. De linzen vullen de smaak van de pompoensaus perfect aan. Linzen zijn door hun vrij neutrale nootachtige smaak ideaal toe te passen in verschillende gerechten en in dit gerecht zorgen ze voor wat bite in de verder romige saus. De pangrattato van oud brood en kruiden maakt de pasta met romige linzen pompoensaus helemaal af!

Bereidingswijze

  1. Verwarm als eerste de oven voor op 200 graden Celsius.
  2. Schil vervolgens de flespompoen en snijd hem in stukken van gelijke grootte. Rooster gewoon de hele pompoen, de rest gebruik je bijvoorbeeld om soep van te maken.
  3. Meng dan 1 el olijfolie, het paprikapoeder, chiliflakes, komijnpoeder en zout met elkaar en schep dit om met de pompoen.
  4. Leg vervolgens de stukken pompoen op een met bakpapier beklede bakplaat en rooster ze in circa een half uur zacht en gaar in de oven.
  5. Pureer de pompoen met de roomkaas en room en zet apart.
  6. Breng een pan met gezouten water aan de kook voor de pasta en snipper de ui.
  7. Kook de pasta volgens de gebruiksaanwijzing.
  8. Verwarm een ruime koekenpan met 2 eetlepels olijfolie.
  9. Fruit de ui met 1 geperst teentje knoflook en doe de fijngesneden blaadjes van 1 takje rozemarijn erbij.
  10. Voeg vervolgens de uitgelekte linzen en de pompoensaus toe en breng zachtjes aan de kook.
  11. Breng de saus op smaak met peper en zout en 2 takjes fijngesneden peterselie.
  12. Laat zo nog 10 minuten zachtjes pruttelen.
  13. Doe het brood in de keukenmachine en maal tot grof kruim.
  14. Schep vervolgens de broodkruimels om met een teentje geperste knoflook, 1 eetlepel olijfolie, peper, zout en de rest van de fijngehakte rozemarijn.
  15. Bak dan het broodkruim in een droge koekenpan goudbruin.
  16. Wanneer de pasta klaar ingiet je het af en houd je wat van het kookvocht achter.
  17. Doe tot slot de pasta met eventueel wat kookvocht bij de pompoen-linzensaus.
  18. Serveer de pasta met verse peterselie en de broodkruim en geniet.

Ook eens een andere pasta met linzen maken? Bekijk het recept voor de pasta bolognese met linzen.

9
5/5
Ingrediënten
  • 1/2 flespompoen
  • 1 tl gerookt paprikapoeder
  • 1/4 tl chiliflakes
  • 1/2 tl komijnpoeder
  • zout
  • olijfolie
  • 400 gram pasta
  • 300 gram gekookte linzen
  • een stukje oud brood (de grootte van een pistolet)
  • 3 takjes rozemarijn
  • 3 takjes peterselie
  • 2 tenen knoflook
  • 1 ui
  • 100 gram roomkaas
  • 150 gram kookroom of slagroom
Print
Stuur
Deel
Categorieën
menu-bars menu-close Menu Sluiten