Recept met linzen
Recept: pastasaus van linzen en geroosterde paprika
Pastasaus van linzen en geroosterde paprika

Recept met linzen

Recept: pastasaus van linzen en geroosterde paprika

Hoe maak je de pastasaus?

  1. De groene linzen goed wassen en minimaal 4 uur laten weken in ruim koud water.
  2. Verwarm de oven voor op 200 graden. Bekleed een bakplaat met een vel bakpapier.
  3. Snij de paprika in stukken, verwijder de zaadlijsten, zaadjes en het groene kroontje. Pel de uien en snij in stukken. Snij de tomaten in stukken en doe alle groenten op de bakplaat.
  4. Schik de laurierblaadjes ertussen, bestrooi met de oregano, peper en zout en besprenkel royaal met olijfolie. Zet de bakplaat één richel boven het midden in de oven en rooster in 35 min. gaar. Laat iets afkoelen.
  5. Terwijl de groenten in de oven roosteren kook je de linzen in een pan met ruim water in 5 – 8 min. gaar. Controleer op gaarheid door te proeven.
  6. Verwijder de laurierblaadjes uit de geroosterde groenten. Pureer de groenten in de keukenmachine of met de staafmixer. Breng over naar een pan en voeg de wijn, balsamicoazijn en het bouillonblokje samen met 100 ml kokend water toe. Roer goed en breng aan de kook.
  7. Laat de linze uitlekken en voeg ze aan de saus toe. Laat nog 5 min. zachtjes pruttelen, breng op smaak met zout en peper. Kook ondertussen de pasta.
  8. Serveer de saus over de pasta.
55
4/5
Ingrediënten
  • 100 g groene linzen
  • 4 rode (punt)paprika's
  • 2 uien
  • 4 tomaten
  • 2 laurierblaadjes
  • 1 tl gedroogde oregano
  • peper en zout
  • olijfolie
  • 50 ml rode wijn
  • 1 tl balsamicoazijn
  • 1 groentenbouillonblokje
Print
Stuur
Deel
Categorieën
menu-bars menu-close Menu Sluiten