Wat is popmaïs en hoe maak je popcorn van maïs?
Steeds meer mensen kiezen ervoor om zelf popcorn te maken, en daarvoor heb je popcorn maïs nodig. Maar wat is popcorn maïs precies, en hoe verandert het in de popcorn die we allemaal kennen? In dit artikel leer je alles over het proces dat een maïskorrel in luchtige popcorn verandert, waar je op moet letten bij het kopen van popcorn maïs en hoe je het thuis bereidt – zowel in de pan als met een popcornmachine.
Waar je op moet letten als je popcorn maïs wilt kopen
Bij het kopen van popcorn maïs is het belangrijk dat je erop let dat dit type maïs geschikt is om popcorn van te maken. Sommige maïssoorten worden namelijk speciaal voor dit doel gekweekt. Hiermee maak je dus de beste popcorn. Koop je de gedroogde maïskorrels van Oogst No. 1? Dan ben je verzekerd van kwaliteit. Om ze zo lang mogelijk goed te houden, bewaar je deze het beste op een koele, donkere en droge plek.
De juiste bereidingswijze
Na het kopen van onze popcorn maïs op een van onze verkooppunten, wil je natuurlijk ook weten hoe je de popcorn moet maken. Hier vind je exact wat je moet doen om heerlijke popcorn te krijgen. Bestrooi je popcorn naderhand met zout of suiker naar behoefte.
Pan
Verhit wat olie in een pan met een dikke bodem. Schep de maïskorrels erin, maar zorg ervoor dat er niet meer dan één laag korrels de bodem bedekt. Doe de deksel op de pan en wacht totdat je de maïs hoort poppen. Als je bijna niets meer hoort poppen is de popcorn klaar.
Popcornmaker
Doe 50 g maïs in de popcornmaker en zet er een opvangbakje onder. Zet de machine aan en binnen twee – drie minuten is de popcorn klaar.
Creatieve recepten met popcorn
Onze popcorn maïs kun je ook kopen om er verrassende creaties mee te maken. Wat dacht je bijvoorbeeld van een popcorn bar of van popcorn met gezouten karamel? Wij hebben zes heerlijke popcorn recepten voor je op een rijtje gezet. Natuurlijk kun je ook met onze andere peulvruchten, zoals met onze erwten, iets smakelijks op tafel zetten. Als dat niet smullen wordt!
Bewaren:
- Koel en droog bewaren in gesloten zakca. 1 jaar
- Gepopte popcorn (afkoelen voor verpakken)ca. 2 dagen
Smaak: neutraal, daarom kun je de popcorn op zoveel manieren kruiden
Herkomst: Argentinië
Popcornmaker
Doe 50 g mais in de popcornmaker en zet er een opvangbakje onder. Zet de machine aan en binnen 2 – 3 minuten is de popcorn klaar.
Pan
Doe 2 eetlepels plantaardige olie (liefst zonnebloem) in een pan en verhit de pan tot driekwart van de maximale warmte.
Doe de popcorn erbij en vermeng deze met de olie. Doe de deksel op de pan. Zodra de popcorn gaat poppen draai je de warmte terug naar de helft van de maximale temperatuur. Als de popcorn niet meer popt dan is de popcorn klaar.