Recept: Linzensalade met verse kruiden en buffelmozzarella

Linzensalade met verse kruiden en buffelmozzarella

Linzensalade met verse kruiden en buffelmozzarella smaakt niet zoals de salades die je gewend bent. Deze salade is heerlijk rijk van smaak en vult goed. De smaken van de verschillende ingrediënten combineren zo goed met elkaar. Door linzen te gebruiken hoeft een salade met peulvruchten niet veel tijd te kosten. Op drukke dagen en in de zomer breng je immers het liefst zo min mogelijk tijd in de keuken door.

Heb je nog linzen over van een ander recept en liggen ze op je te wachten in de koelkast? Gebruik die linzen dan om dit recept mee te maken. We houden ten slotte niet van verspilling. Wil je er echt een ultiem geniemoment van maken? Eet deze salade met artisjokharten, olijven, linzen en buffelmozzarella dan lekker op in de tuin op een mooie dag. Vergeet niet om er een goed stuk brood bij te serveren.

Ingrediënten

  • linzen, 400 g gekookt en goed uitgelekt
  • ciderazijn, 1 el (balsamicoazijn is ook lekker)
  • olijfolie, 3-4 el
  • zwarte peper naar smaak
  • artisjokharten, gekookt en uitgelekt
  • zwarte olijven, 20 stuks
  • rode ui, gesnipperd of in ringen gesneden
  • buffermozzarella, 150 g
  • verse kruiden mix bijv. peterselie, basilicum, dille en of bieslook
  • zeezout naar smaak
  • evt. stokbrood om erbij te serveren

Bereidingswijze

  1. Kook als eerste de artisjokken goed gaar en laat ze afkoelen.
  2. Doe vervolgens de gekookte linzen in een schaal en voeg de azijn, olie en buffelmozzarella toe.
  3. Breng dit op smaak met peper en zout.
  4. Meng tot slot voorzichtig de kruiden er doorheen.
  5. Serveer met stokbrood of bruschetta en geniet.
Summary
Recipe Name
Linzensalade met verse kruiden en buffelmozzarella
Published On
Preparation Time
Cook Time