Recept met linzen, bonen
Bonenburger
bonenburger van linzen, erwten en bonen

Recept met linzen, bonen

Bonenburger

Wat ga je doen? 

  1. Was de linzen en zet ze met ruim koud water op. Kook ze in 20-30 minuten gaar (afhankelijk van de soort). Laat uitlekken en zet even apart.
  2. Kook de doperwten in 3-5 minuten in een laag water beetgaar en laat ze uitlekken.
  3. Pureer de witte bonen met de doperwten in de keukenmachine tot een grove puree.
  4. Meng in een aparte kom de havermout met de ui, knoflook, chilipeper, de taotjo-saus en de gekookte linzen. Schep hier de bonen-doperwtenpuree bij, maal er wat peper over en meng alles goed door elkaar.
  5. Doe het sesamzaad in een diep bord.
  6. Maak van het bonenmengsel 6 gelijke porties (ik doe dat met de ijsbolletjestang). Vorm met je handen ballen die je wat platter drukt tot burgers.
  7. Leg een burger in het sesamzaad en paneer hem aan alle kanten. Ga zo door tot alle burgers gepaneerd zijn. Je kunt ze meteen bakken, maar het is beter om ze even te laten opstijven.
  8. Verhit olie en/of boter in een koekenpan en bak de burgers aan iedere kant in 3 à 4 minuten bruin en krokant.

Serveer bijvoorbeeld op een broodje met sla en saus, of met een salade en wat gebakken aardappeltjes.

 

Bron: Joke Boon

 

18
0/5
Ingrediënten
  • Bonenburger, 6 stuks
  • 50 gram belugalinzen (ca. 125 gram gaar gewicht) of een andere linzensoort
  • 100 gram gedroogde doperwten (geweekt)
  • 200 gram gare witte boontjes, afgespoeld en uitgelekt
  • 75 gram havermout (de goedkopere snelkookvariant is prima)
  • 1/2 ui, heel fijn gesnipperd
  • 1 teentje knoflook, geraspt
  • 1/2 rode chilipeper, geraspt
  • 75 gram taotjo-saus
  • 50 gram sesamzaad
  • plantaardige olie of boter of een combinatie
  • versgemalen peper
Print
Stuur
Deel
Categorieën
menu-bars menu-close Menu Sluiten