Recept met linzen
Recept: caesarsalade met groene linzen
Ceasarsalade met linzen - peulvruchten.nl

Recept met linzen

Recept: caesarsalade met groene linzen

Maak een heerlijke caesarsalade met groene linzen

Deze frisse caesarsalade is een heerlijke, frisse mediterrane salade vanwege de kappertjes en Parmezaanse kaas. Deze salade eet je lekker als lunch of serveer je bij de barbecue deze zomer.

Gekookte linzen in de koelkast? Dan is de Caesarsalade met linzen zo gemaakt!

Als je nog gekookte linzen in de koelkast hebt staan, kost het maken van deze Caesarsalade met linzen bijna geen tijd. Zo houd je meer tijd over voor andere dingen. De ideale salade dus voor wanneer je weinig tijd in de keuken wilt besteden. Maar ook wanneer je de linzen nog moet koken, kost het je maar weinig tijd. Linzen hoeven immers niet te weken en je kookt ze in ongeveer 20 minuten gaar, afhankelijk van de soort.

Serveer de Caesarsalade met linzen als bijgerecht of neem het mee in een bakje voor een voedzame maar toch lichte lunch. De linzen vullen goed en zorgen voor een dosis proteïne en vezels. Een mooie en smaakvolle aanvulling op de klassieker dus!

Wat ga je doen?

  1. Kook de eieren 7 minuten in kokend water. Laat ze dan schrikken en pel ze.
  2. Blend voor de dressing de yoghurt samen met de mosterd, worcestershire saus, ansjovis, knoflook en het sap van een halve citroen. Breng vervolgens op smaak met peper en zout.
  3. Sla de kipfilet een beetje plat en smeer de kipfilet dan in met olie en gril deze in een hete grillpan in ongeveer 5 minuten sappig en gaar. Snijd de kip daarna in repen.
  4. Leg de kwarten sla netjes op een bord of schotel. Dresseer dan met de dressing. Beleg met de kip, linzen, eieren en kappertjes.
  5. Bestrooi de Caesarsalade met linzen tot slot met Parmezaanse kaas.

 

13
0/5
Ingrediënten
  • 2 kipfilets
  • 100 gram groene linzen, gekookt voor 8 min.
  • 2 little gem, gewassen en in kwarten gesneden
  • 1 citroen
  • 1 teen knoflook
  • 3 el dijon mosterd
  • 1 tl worcestershire saus
  • 2 ansjovissen
  • 2 el kappertjes
  • 50 gram Parmezaanse kaas, geraspt
  • 1 tl olie
  • 2 eieren
  • peper en zout naar smaak
Print
Stuur
Deel
Categorieën
menu-bars menu-close Menu Sluiten