Recept met bonen
Empanada’s
- 12 stuks
-
1 rol bladerdeeg van Tante Fanny
-
1 ui, gesnipperd
-
2 tenen knoflook, geperst
-
50 gram chorizo, in brunoise
-
150 gram rundergehakt
-
100 gram zwarte bonen
-
1 el tomatenpuree
-
100 gram mais, uit blik
-
2 tl gedroogde oregano
-
1 tl gerookte paprikapoeder
-
1/2 tl chilipoeder
-
1 tl gemalen komijn
-
1/2 bos peterselie, fijn gehakt
-
1 el olie
-
2-3 el crème fraîche
-
1 ei, geklutst
Wat ga je doen?
- Zet een pan op het vuur met de olie. Bak eerst de ui samen met de chorizo. Na 2 min. voeg je de knoflook en de specerijen toe.
- Na 1 min. voeg je het gehakt toe. Bak goed uit.
- Voeg de tomatenpuree toe en bak nog 1 min.
- Voeg vervolgens de bonen en de mail toe. Laat 10 min. pruttelen en meng de helft van de peterselie erdoor.
- Steek met een ronde vorm rondjes uit het bladerdeeg. Vul elk rondje met de vulling en klap het dicht. De randen plak je dicht met een vork.
- Besmeer met ei en bak af in 20 min.
- Meng voor de saus de crème fraîche met de resterende peterselie en wat peper en zout. Serveer de saus bij de empanada’s.
Ook nodig: een ronde uitsteker met een diameter van 9 cm.