
Gezonde hummus eten we graag op brood, of gebruiken we om te dippen voor bij de borrel. Vergeet de supermarkt hummus en maak het een keer zelf. Met een klein beetje voorbereiding heb je binnen 30 minuten zelfgemaakte, gezonde hummus op tafel. Ga de keuken in en ontdek hoe eenvoudig en snel je de lekkerste hummus kunt maken. Het resultaat? Smullen tot het laatste restje! Vandaag delen wij ons favoriete recept om met 5 ingrediënten gezonde hummus te maken.
De basis van dit recept zijn kikkererwten. Kikkererwten kun je in de supermarkt kopen in blik, pot of stazak. Ze zijn al voorgeweekt en gekookt, waardoor je ze direct kunt gebruiken. Het nadeel van deze voorbewerkte kikkererwten is dat ze vaak toegevoegde suikers, zout of E-nummers bevatten. Een gezond en natuurlijker alternatief is het gebruik van gedroogde kikkererwten. Dit onbewerkte product is bovendien een stuk voordeliger en eenvoudig te vinden in elke supermarkt. Bekijk hier waar kikkererwten bij jou in de buurt te koop zijn. Koop een grote verpakking zonder zorgen, gedroogde kikkererwten blijven tot wel twee jaar goed.
Hoe maak je zelf gezonde hummus?
Tip: Voeg (voor het pureren) voor een lekkere variatie op deze gezonde hummus eens zongedroogde tomaten en verse basilicum toe!
Kikkererwten zijn een gezonde basis en perfect om verschillende gerechten mee te maken. Probeer niet alleen onze gezonde hummus, maar ook eens 1 van deze familierecepten gemaakt door Petra:
Ik ben Petra, werk in het onderwijs en heb drie kinderen. Vanwege ons samengestelde gezin soms zelfs vijf! Voor zo’n club koken, rekening houdend met volle schema’s van de kinderen en drukke banen, is soms best een uitdaging! De maaltijden moeten dan vooral verantwoord, makkelijk en lekker zijn! Lees en proef mee én…..laat gerust een reactie achter.