
Hummus eten we graag op brood, of gebruiken we om te dippen voor bij de borrel. Vergeet de supermarkt hummus en maak het een keer zelf. Met een klein beetje voorbereiding heb je binnen 30 minuten verse, zelfgemaakte hummus op tafel. Ga de keuken in en ontdek hoe eenvoudig en snel je de lekkerste hummus kunt maken. Het resultaat? Smullen tot het laatste restje! Vandaag delen wij ons favoriete recept om met slechts 5 ingrediënten de allerlekkerste hummus te maken.
De basis van dit recept zijn kikkererwten. Kikkererwten kun je in de supermarkt kopen in blik, pot of stazak. Ze zijn al voorgeweekt en gekookt, waardoor je ze direct kunt gebruiken. Het nadeel van deze voorbewerkte kikkererwten is dat ze vaak toegevoegde suikers, zout of E-nummers bevatten. Een gezond en natuurlijker alternatief is het gebruik van gedroogde kikkererwten. Dit onbewerkte product is bovendien een stuk voordeliger en eenvoudig te vinden in elke supermarkt. Bekijk hier waar kikkererwten bij jou in de buurt te koop zijn. Koop een grote verpakking zonder zorgen, gedroogde kikkererwten blijven tot wel twee jaar goed.
Hoe maak je zelf de lekkerste hummus?
Tip: Voeg (voor het pureren) voor een lekkere variatie op deze hummus eens zongedroogde tomaten en verse basilicum toe!
Met peulvruchten raak je nooit uitgekookt. Veel kookplezier!
Probeer niet alleen het basisrecept hummus, maar ook eens 1 van deze familierecepten gemaakt door Petra:
Gekruide kikkererwten met gebakken aardappels
Mexicaans stoofpotje met linzen, kikkererwten en kidneybonen
Rode bonensoep
Ik ben Petra, werk in het onderwijs en heb drie kinderen. Vanwege ons samengestelde gezin soms zelfs vijf! Voor zo’n club koken, rekening houdend met volle schema’s van de kinderen en drukke banen, is soms best een uitdaging! De maaltijden moeten dan vooral verantwoord, makkelijk en lekker zijn! Lees en proef mee én…..laat gerust een reactie achter.