Linzen makreel poké bowl
Recept met linzen
Hoe maak je de linzen makreel poké bowl?
Eet jij wel eens peulvruchten? Ik geregeld als lunch en ook vaak als een curry! Zo lekker en gezond! Onlangs ontving Fab Kookt van ons een prachtig pakket met linzen, bonen en erwten waarmee ze werd uitgedaagd een poké bowl te maken.
Ze heeft gekozen om gebruik te maken van de zwarte linzen, ze vond ze er namelijk heel mooi uitzien en wilde geen standaard poké bowl maken. Deze linzen makreel poké bowl is heerlijk fris en echt even anders dan anders.
Bereidingswijze
- spoel de linzen schoon en kook ze in ruim gezouten water voor ongeveer 20 minuten.
- leg ondertussen de komkommer en courgette in de rijstazijn met de suiker en een flinke snuf zout
- haal het vel van de makreelfilet en smeer in met de hoisin en sojasaus. Zet in de oven voor ongeveer 15 minuten op 150 graden. Breek daarna in kleine stukjes.
- giet de linzen af en koel ze af met koud water. Giet vervolgens het rijstazijnmengsel van de komkommer en courgette over de linzen en laat even intrekken.
- maak de poké bowl op door eerst de linzen in een schaal te doen, dan wat Japanse mayonaise en dan alle ingrediënten er mooi op te verdelen. Voeg op het laatst de furikake toe.