Recept met linzen
Recept: romige linzensoep met wortel en ui
Linzensoep met kookroom

Recept met linzen

Recept: romige linzensoep met wortel en ui

Linzensoep met kookroom

Petra neemt je mee in haar keuken voor deze romige linzensoep en laat je graag zien hoe je makkelijke en snel een heerlijk recept met gedroogde linzen op tafel zet.

Hoe maak je de linzensoep?

  1. De rode linzen wassen met water en laten staan in het vergiet tot ze nodig zijn.
  2. Fruit in een soeppan de gesnipperde ui in wat olie tot de ui glazig is en voeg wat zout toe.
  3. Doe hierbij de knoflook en verhit het mengsel enkele minuten.
  4. Voeg daarbij 1,3 liter kokend water en roer door elkaar.
  5. Snij de aardappel en de wortel in kleine blokjes.
  6. De gewassen linzen, blokjes aardappel en wortel, paprikapoeder en het bouillonblokje bij het mengsel voegen.
  7. Laat dit geheel, onder af en toe roeren, in 45 minuten zachtjes doorkoken.
  8. Verwarm de komijnzaadpoeder in een ander pannetje tot je de komijn begint te ruiken. Voeg dan een scheut olie en de tomatenpuree toe.
  9. Laat dit geheel een paar minuten zachtjes doorkoken totdat het een egaal mengsel is.
  10. Voeg het tomatenpureemengsel toe aan de soeppan en mix het geheel met een staafmixer tot een gladde soep.

Serveer de soep in een kom met een scheut kookroom en wat peterselie erover. Lekker met donker meergranenbrood.

 

Koken met Petra - Peulvruchten.nl
Petra

Ik ben Petra, werk in het onderwijs en heb drie kinderen. Vanwege ons samengestelde gezin soms zelfs vijf! Voor zo’n club koken, rekening houdend met volle schema’s van de kinderen en drukke banen, is soms best een uitdaging! De maaltijden moeten dan vooral verantwoord, makkelijk en lekker zijn! Lees en proef mee én…..laat gerust een reactie achter.

Bekijk meer recepten van Petra
43
4/5
Ingrediënten
  • 175 gram rode linzen
  • 1 winterwortel
  • 1 aardappel
  • 1 grote ui
  • groentebouillonblokje (voor 1 liter)
  • 3 el tomatenpuree
  • 1 scheut (soja)kookroom
  • 2 teentjes knoflook
  • 4 tl komijnzaad
  • 4 tl paprikapoeder
  • peterselie
  • olie
  • zout
Print
Stuur
Deel
Categorieën
menu-bars menu-close Menu Sluiten