Recept met linzen
Minestrone met linzen: Italiaanse groentensoep met pasta
Minestrone met linzen: Italiaanse groentensoep met pasta

Recept met linzen

Minestrone met linzen: Italiaanse groentensoep met pasta

voedzame maaltijdsoep: minestrone met linzen

Deze minestrone met linzen is een heerlijk voedzame en smaakvolle Italiaanse groentensoep. Het is een echte maaltijdsoep met pasta en veel groenten. Door linzen toe te voegen, wordt de soep nog voedzamer want linzen zijn een geweldige bron van eiwitten en vezels. Dit eenvoudige maar smaakvolle gerecht is ideaal voor koude dagen of wanneer je op zoek bent naar een makkelijk en voedzaam diner. Ontdek hieronder het recept voor deze heerlijke Italiaanse soep!

Minestrone met linzen: Italiaanse groentensoep met pasta

De voordelen van linzen in soep

Linzen zijn een fantastische toevoeging aan soep vanwege hun hoge voedingswaarde. Ze zitten boordevol eiwitten, ijzer en vezels en dat helpt om je langer vol te laten voelen. In deze minestronesoep nemen de linzen de smaken van de bouillon, tomaten en kruiden goed op. Berglinzen behouden goed hun vorm tijdens het koken en geven daarmee structuur aan de soep. Linzen zijn een fantastische toevoeging aan soep vanwege hun hoge voedingswaarde. Ze zitten boordevol eiwitten, ijzer en vezels, wat helpt om je langer vol te laten voelen. Dit plantaardige gerecht is een volwaardige maaltijd voor iedereen!

Minestrone met linzen: Italiaanse groentensoep met pasta

Tips voor de perfecte minestrone met linzen

Om deze minestrone soep met linzen helemaal naar jouw smaak te maken, kun je variëren met de groenten of de pasta die je toevoegt. Kies bijvoorbeeld voor volkorenpasta voor extra vezels of voeg wat extra kruiden toe voor meer pit. Houd er rekening mee dat de linzen tijdens het koken wat vocht opnemen, dus voeg indien nodig wat extra groentebouillon toe om de gewenste dikte te behouden. Serveer deze soep met een stuk vers brood voor een complete maaltijd of garneer met een beetje Parmezaanse kaas voor extra smaak.

Bereidingswijze Minestrone met linzen: Italiaanse groentensoep met pasta

  1. Schil en snijd de uien en wortels in blokjes. Snijd de bleekselderij fijn. Pel en hak de knoflook fijn.
  2. Verhit een grote braadpan op middelhoog vuur met 2 eetlepels olie. Voeg, zodra de olie heet is, de ui, wortel en bleekselderij toe en bak tot de groenten zacht zijn, ongeveer 7 minuten.
  3. Voeg daarna de gehakte knoflook, Italiaanse kruiden, zout en peper toe en bak nog een minuut, terwijl je constant roert.
  4. Voeg de bouillon en gepureerde tomaten toe, roer vervolgens de gedroogde linzen en de laurierblaadjes erdoor en breng de soep aan de kook.
  5. Zet het vuur laag zodra de soep kookt en leg het deksel erop. Laat 25 minuten zachtjes koken.
  6. Haal het deksel eraf en zet het vuur weer op middelhoog. Voeg de pasta toe en kook tot de pasta gaar is (check de verpakking). Verwijder de laurierblaadjes als je ze tegenkomt tijdens het roeren van de soep.
  7. Roer tenslotte de spinazie door de soep en schep in kommen. Serveer naar wens met Parmezaanse kaas.
  8. Restjes kunnen worden bewaard in de koelkast of vriezer. Deze soep is heerlijk op de eerste dag en zelfs nog lekkerder de volgende dag!
1
0/5
Ingrediënten voor personen
Let op! Dit recept is bedoelt voor 4 personen.
  • 200 gr berglinzen
  • 2 uien
  • 2 wortels
  • 2 stengels bleekselderij
  • 4 teentjes knoflook
  • 1 tl Italiaanse kruiden
  • 1,5 l groentebouillon
  • 1 blik polpa di pomodoro
  • 2 laurierblaadjes
  • 150 gr pasta
  • 200 gr verse spinazie
  • peper en zout
  • 3 el olijfolie
Print
Stuur
Deel
Categorieën
menu-bars menu-close Menu Sluiten