Recept met linzen
Pasta linzen bolognese
Pasta linzen bolognese

Recept met linzen

Pasta linzen bolognese

Wat ga je doen?

  1. Zet een pan op het vuur met wat olijfolie. Voeg hieraan de bleekselderij, wortel, rozemarijn, ui, knoflook, champignons en laurier toe. Laat rustig garen voor ca. 20 min.
  2. Zet het vuur hoger en voeg de rode wijn toe. Laat het een beetje inkoken.
  3. Voeg dan de linzen en de gepelde tomaten toe. Voeg het water en het bouillonblokje toe en breng de saus aan de kook.
  4. Laat vervolgens ca. 30 min. pruttelen. Breng dan op smaak met peper en zout.
  5. Kook de speltspagetti zoals aangegeven op de verpakking. Giet dan af en bewaar wat van het kookwater. Voeg de spaghetti toe aan de saus. Verdun zo nodig met het kookwater van de pasta.
  6. Voeg de peterselie toe en bestrooi met Parmezaanse kaas.

 

14
5/5
Ingrediënten voor personen
Let op! Dit recept is bedoelt voor 4 personen.
  • 400 gram speltspaghetti
  • 2 wortels, in brunoise
  • 2 stengels bleekselderij, in brunoise
  • 2 tenen knoflook, gehakt
  • 2 rode uien, gesnipperd
  • 2 takjes rozemarijn, gehakt
  • 1 laurierblad
  • 100 ml rode wijn
  • 2 blikken gepelde tomaten
  • 1/2 bos bladpeterselie, fijn gesneden
  • 100 gram kastanjechampignons, fijn gesneden
  • 300 gram groene linzen, gekookt
  • 1 bouillonblok
  • 80 gram Parmezaanse kaas, geraspt
  • 250 ml water
  • olijfolie
Print
Stuur
Deel
Categorieën
menu-bars menu-close Menu Sluiten