Recept met
Popcorn met karamel en pinda’s
- Saus ca. 250 gram
-
100 gram suiker
-
100 ml slagroom
-
40 gram golden syrup, keukenstroop of vloeibare honing
-
40 gram boter
-
1/2 tl zout
- Popcorn
-
50 gram popcorn
-
1 el arachideolie
-
50 gram grofgehakte pinda's
Wat ga je doen?
- Doe de driekwart van de suiker met 2 eetlepels water in een schone pan. Zet deze op matig tot hoog vuur en laat de suiker smelten. Roer niet, maar draai de pan rustig rond. Neem de pan zodra de karamel een donkerrood/ bruine kleur heeft van het vuur en voeg de overige ingrediënten toe. Doe hierbij een stapje terug, want de karamel zal hevig stomen en borrelen. Schud even flink met de pan en zet hem op matig vuur.
- Kook de karamel 3-4 min.of tot hij een temperatuur van 113 °C heeft bereikt. Neem de pan van het vuur, laat de inhoud een paar min. afkoelen en schenk het geheel in een glazen pot. Schraap het achtergebleven karamel met een hittebestendige spatel uit de pan.
- Pop de popcorn door deze in een pan te doen met arachide olie. Doe de deksel op de pan en zet het vuur medium hoog. Wanneer er geen pop geluiden meer toehoren zijn is de popcorn klaar. Drappeer dan de saus eroverheen en direct de gehakte pinda’s ook, zodat deze aan de karamel blijven plakken.