Recept met
Recept: Popcorn met pittige kruiden
-
50 gram popcornmais
-
115 gram roomboter
-
1/2 tl chilipoeder
-
1/2 tl paprikapoeder
-
1 tl gedroogde tijm
-
2 el zonnebloemolie
-
1/2 tl zout
Hoe maak je de popcorn?
- Doe de boter, de chilipoeder, paprikapoeder en de tijm in een klein kommetje en verwarm kort in de magnetron tot de boter gesmolten is, dit gaat snel. Roer door en zet even apart.
- Schenk de olie in een pan waar een passende deksel op kan. Zet de warmtebron halfhoog.
- Strooi de pofmaïs erin en voeg het zout hieraan toe. Schud de pan en plaat de deksep erop.
- Zet de warmtebron iets hoger en schud regelmatig met de pan. Al snel hoor je de mais poppen. Zodra je niets meer hoort poppen is de popcorn klaar.
- Doe de popcorn over in een ruime schaal. Schep het botermengsel er meteen en grondig door.