Bereidingstijd: 45 minuten.
- Spoel de belugalinzen goed af en kook de linzen ongeveer voor 16 min op middelhoog vuur.
- Haal de makreelfilets uit elkaar zodat er geen grote chunks meer zijn.
- Meng de eieren met de kruiden, meng hier vervolgens de makreel aan toe, samen met het amandelmeel en meng tot een lekkere pap. Misschien denk je dat het wat dun is, maar dit hoort zo.
- Snijd de rode bieten in dunne plakjes.
- Snijd de komkommer doormidden en verwijder de zaadlijsten met een lepeltje en sijd in plakjes.
- Verwarm de zonnebloemolie op middelhoog vuur. Kijk tussen voorzichtig met een mini drupje water of de olie heet is. Begint het te spetteren dan is de olie warm.
- Schep er met een ijsschep (ongeveer driekwart vol) het makreelkoekjes beslag voorzichtig in de zonnebloemolie, en bak om en om ongeveer 3-4 min beide kanten. Je kunt ongeveer 8 koekjes bakken met het beslag
- Giet ondertussen de Beluga linzen af, en zet opzij.
- Snijd de schil van de grapefruit en snijd het vruchtvlees in kleine blokjes.
- Pureer de avocado met de mayonaise totdat je een mooie gladde saus hebt. Doe dit in een boterhamzakje en knip er op het laatste een klein puntje af zodat je een drizzle over je rainbowbowl kunt doen.
Nu kun je je Rainbow Pokebowl gaan maken.
Verdeel alle componenten over de bowl’s en garneer met de avocado mayonaise en eventueel met wat peterselie, limoen en de krokante nori flakes!