Recept met linzen
Rode linzenwafels met vers fruit en munt
rode linzenwafels

Recept met linzen

Rode linzenwafels met vers fruit en munt

Uitgebreid ontbijten: rode linzenwafels met vers fruit en munt

Tijd voor een voedzaam ontbijt met dit eenvoudige en heerlijke recept voor rode linzenwafels. Met deze wafels zet je een smaakvol en gezond ontbijt op tafel en je hebt er maar 6 ingrediënten voor nodig: rode linzen, amandelmelk, dadels, kaneel, bloem en bakpoeder. De rode linzen zijn een goede bron van plantaardige eiwitten, terwijl de dadels een natuurlijke zoetheid toevoegen zonder geraffineerde suikers. De kaneel geeft de wafels een warme, kruidige smaak. Serveer de wafels met vers fruit en eventueel wat (plantaardige) yoghurt. 

Tip: zet de basis de avond van tevoren klaar! 

Bereidingswijze rode linzenwafels

Weektijd: 3 uur tot 1 nacht
Bereidingstijd: 30 minuten

  1. Spoel de linzen af en week ze minimaal 3 uur in de amandelmelk. Je kunt dit ook de avond van tevoren doen. 
  2. Verwarm het wafelijzer voor.
  3. Doe de dadels, bloem, kaneel en bakpoeder bij de linzen en pureer dit met de staafmixer tot een glad beslag. 
  4. Vet het wafelijzer in met wat olie en verdeel er wat beslag over. 
  5. Bak de wafels goudbruin en gaar. 
  6. Serveer met vers fruit, yoghurt en munt naar wens. 
10
0/5
Ingrediënten voor personen
Let op! Dit recept is bedoelt voor 4 personen.
  • 100 gram rode linzen
  • 250 ml amandelmelk
  • 75 gram bloem
  • 4 dadels
  • 1 tl kaneelpoeder
  • 1/4 tl bakpoeder
  • olie, om in te vetten
  • vers fruit, yoghurt en munt om te serveren
Print
Stuur
Deel
Categorieën
menu-bars menu-close Menu Sluiten