Rode linzenwafels met vers fruit en munt

Recept met linzen

Uitgebreid ontbijten: rode linzenwafels met vers fruit en munt

Tijd voor een voedzaam ontbijt met dit eenvoudige en heerlijke recept voor rode linzenwafels. Met deze wafels zet je een smaakvol en gezond ontbijt op tafel en je hebt er maar 6 ingrediënten voor nodig: rode linzen, amandelmelk, dadels, kaneel, bloem en bakpoeder. De rode linzen zijn een goede bron van plantaardige eiwitten, terwijl de dadels een natuurlijke zoetheid toevoegen zonder geraffineerde suikers. De kaneel geeft de wafels een warme, kruidige smaak. Serveer de wafels met vers fruit en eventueel wat (plantaardige) yoghurt. 

Tip: zet de basis de avond van tevoren klaar! 

Bereidingswijze rode linzenwafels

Weektijd: 3 uur tot 1 nacht
Bereidingstijd: 30 minuten

  1. Spoel de linzen af en week ze minimaal 3 uur in de amandelmelk. Je kunt dit ook de avond van tevoren doen. 
  2. Verwarm het wafelijzer voor.
  3. Doe de dadels, bloem, kaneel en bakpoeder bij de linzen en pureer dit met de staafmixer tot een glad beslag. 
  4. Vet het wafelijzer in met wat olie en verdeel er wat beslag over. 
  5. Bak de wafels goudbruin en gaar. 
  6. Serveer met vers fruit, yoghurt en munt naar wens. 
menu-bars menu-close Menu Sluiten