Recept met erwten
Romige kikkererwten orzo met zongedroogde tomaten en spinazie
Romige kikkererwten orzo met zongedroogde tomaten

Recept met erwten

Romige kikkererwten orzo met zongedroogde tomaten en spinazie

Maak deze verrukkelijke romige kikkererwten orzo met zongedroogde tomaten en spinazie

Op zoek naar een snel en gezond eenpansgerecht voor doordeweeks? Deze romige kikkererwten en orzo met zongedroogde tomaten en spinazie is echt verrukkelijk! Het is een makkelijk gerecht en de romigheid maakt het extra lekker.

Kikkererwten in pasta

Kikkererwten in pasta lijkt misschien vreemd, maar niets is minder waar. In Italië heb je een bekend gerecht: pasta e ceci en kikkererwten worden, zeker in Zuid-Italië veel gegeten. Ze passen goed in de armeluiskeuken: de cucina povera. De zongedroogde tomaten geven het geheel een zonnig accent en de chilivlokken geven het net dat beetje pit waardoor het gerecht nog smaakvoller wordt.

Orzo voor extra romigheid

Met dit gerecht zet je een voedzame, vegetarische maaltijd op tafel die je energie geeft en ook nog eens geweldig smaakt. Orzo is een kleine pastasoort die door zijn vorm extra romig wordt en ook goed in soepen te gebruiken is. Serveer dit gerecht met een frisse groene salade of knapperig brood en geniet van deze Italiaanse pasta.

Bereidingswijze romige kikkererwten orzo met zongedroogde tomaten en spinazie

  1. Verhit de olijfolie in een grote koekenpan op middelhoog vuur. Voeg de sjalot, knoflook en chilivlokken toe en bak dit al roerende 3 minuten.
  2. Voeg de kikkererwten, groentebouillon, orzo, zongedroogde tomaten en Italiaanse kruiden toe. Roer alles door elkaar. Breng aan de kook en verlaag daarna het vuur. Laat zachtjes pruttelen tot de orzo gaar is.
  3. Voeg dan de slagroom, spinazie, Parmezaanse kaas en basilicum toe. Roer alles goed door en laat het nog 2 tot 3 minuten koken tot de spinazie is geslonken en de orzo al dente is.
  4. Proef en breng eventueel op smaak met extra zout en peper.
  5. Serveer warm met extra Parmezaanse kaas en basilicum.
1
0/5
Ingrediënten voor personen
Let op! Dit recept is bedoelt voor 4 personen.
  • 200 gram kikkererwten, geweekt en gekookt
  • 1 el olijfolie
  • 1 sjalotje, fijngesneden
  • 1/2 tl chilivlokken
  • 750 ml groentebouillon
  • 150 gram ongekookte orzo pasta
  • 10 zongedroogde tomaten, uitgelekt en fijngesneden
  • 1 tl Italiaanse kruiden
  • 120 ml slagroom
  • 2 handen bladspinazie
  • 2 el Parmezaanse kaas, plus extra om te bestrooien
  • 10 verse basilicumblaadjes, plus extra om te serveren
  • zeezout en peper
Print
Stuur
Deel
Categorieën
menu-bars menu-close Menu Sluiten