Salade met zwarte bonen, biefstuk en gegrilde courgette
Recept met bonen
Wat ga je doen?
- Spoel de bonen af en week de bonen één dag van tevoren in schoon water. De bonen kunnen ’s nachts worden geweekt. Bekijk hier de exacte weektijden.
- Kook de bonen in ca. 60 minuten beetgaar. Bewaar tot gebruik in de koelkast.
- Laat het vlees buiten de koelkast op kamertemperatuur komen. Snijd de courgette in lange plakken en besmeer met wat olie.
- Kook de eieren in 8 minuten hard en pel ze. Zet ondertussen een grillpan op het vuur en laat deze goed heet worden.
- Grill hierin de courgette plakken ca. 2 minuten per kant tot er een mooi grillstreepje op zit. Leg apart op een bord en bestrooi met een beetje zout.
- Smeer de kogelbiefstuk in met wat olie en bestrooi met peper en zout. Grill deze 1-2 minuten per kant in de pan waar je net de courgette in gegrild hebt. Laat het vlees daarna 3 minuten rusten onder een stuk aluminiumfolie.
- Halveer de avocado en schep het vruchtvlees eruit met een lepel. Snijd de avocado in grote blokjes.
- Meng de sla en de bonen in een kom met wat olie, peper en zout.
- Schep de sla met de bonen op een bord, verdeel de avocado en de gegrilde courgette erover. Snijd de biefstuk in dunne plakjes en leg deze op de sla.
- Snijd de eieren door de lengte in vieren en leg op het bord erbij.