Recept met bonen
Recept: stoofschotel met bruine bonen
Ingrediënten voor 2 personen
-
400 gram gedroogde bruine bonen
-
800 gram tomatenblokjes (2 blikken)
-
450 gram voorgekookte aardappelpartjes
-
8-10 falafel of groenteballetjes
-
1 el olijfolie
-
1 ui, fijngesneden
-
2 teentjes knoflook, fijngesneden
-
2 tl komijnpoeder
-
1/2 tl chilipoeder
-
1 tl korianderpoeder
-
1 tl paprikapoeder
-
1/2-1 tl zout
-
handje verse peterselie
Wat ga je doen?
- Was de bruine bonen goed. Doe de gewassen bonen in een grote kom water en laat een nacht (minimaal 8 uur) weken.
- Kook de bruine bonen in 45 min – 1 uur gaar en verwarm de oven voor op 200°C
- Verhit de olijfolie in een diepe, grote koekenpan of soeppan en bak de ui en knoflook ca. 5 min.
- Voeg het komijn-, chili-, koriander- en paprikapoeder toe en bak dit 1 min. mee.
- Doe de tomatenblokjes en gekookte bruine bonen erbij en roer goed door. Breng dit langzaam aan de kook.
- Mix de aardappelpartjes met de bonen-tomatenmix en doe in een ovenschaal. Breng wat meer op smaak met peper en zout.
- Snij de falafel of groentenballetjes doormidden en verdeel ze over de ovenschaal.
- Bedek de schaal met aluminiumfolie en zet 30 min. in de oven.
- Serveer met verse peterselie en brood om te dippen.
De persoonlijke blog van de groene meisjes.