Vegetarische poké bowl met Mexicaanse twist
Recept met bonen, erwten
- Week de bruine bonen, zwarte bonen en erwten in ruimschoots water in aparte bakjes (doe dit een avond van te voren). Van allemaal een goed gevuld handje.
- Ga de volgende dag als volgt aan de slag.
- Snijd 1 witte ui en 2 knoflooktenen klein. Bak dit in wat olie en voeg daar 1 tl tomatenpuree aan toe en bak dit ook mee.
- Snijd 1 (vlees)tomaat klein en voeg deze ook toe.
- Voeg 2 tl zout toe en meng goed door.
- Voeg daarna 125 gr pandan/jasmijn rijst toe en meng het goed. Voeg 250ml water toe en de geweekte erwten en laat lekker pruttelen met de deksel op de pan.
- Kook ondertussen in een aparte pan de andere bonen in water.
- Snijd een halve avocado in dunne plakjes en rasp wat cheddar kaas. Zet dit even apart.
- Roer de rijst zachtjes door en als het gaar is voeg je een handje mais toe.
- En nu kan je gaan opbouwen!
- Paar scheppen van de heerlijke mexicaanse rijst in de bowl, paar plakjes avocado, de gekookte bonen, wat tortilla chips en de cheddar kaas erop & smullen maar.
- Serveer met wat limoen voor een frisse toevoeging!