Vegetarische poké bowl met Mexicaanse twist

Recept met bonen, erwten

  1. Week de bruine bonen, zwarte bonen en erwten in ruimschoots water in aparte bakjes (doe dit een avond van te voren). Van allemaal een goed gevuld handje.
  2. Ga de volgende dag als volgt aan de slag.
  3. Snijd 1 witte ui en 2 knoflooktenen klein. Bak dit in wat olie en voeg daar 1 tl tomatenpuree aan toe en bak dit ook mee.
  4. Snijd 1 (vlees)tomaat klein en voeg deze ook toe.
  5. Voeg 2 tl zout toe en meng goed door.
  6. Voeg daarna 125 gr pandan/jasmijn rijst toe en meng het goed. Voeg 250ml water toe en de geweekte erwten en laat lekker pruttelen met de deksel op de pan.
  7. Kook ondertussen in een aparte pan de andere bonen in water.
  8. Snijd een halve avocado in dunne plakjes en rasp wat cheddar kaas. Zet dit even apart.
  9. Roer de rijst zachtjes door en als het gaar is voeg je een handje mais toe.
  10. En nu kan je gaan opbouwen!
  11. Paar scheppen van de heerlijke mexicaanse rijst in de bowl, paar plakjes avocado, de gekookte bonen, wat tortilla chips en de cheddar kaas erop & smullen maar.
  12. Serveer met wat limoen voor een frisse toevoeging!
menu-bars menu-close Menu Sluiten