Met de kerstdagen voor de deur, vind ik het leuk om te bekijken of iets nieuws kan serveren. Als ik thuis vertel dat ik brownies met zwarte bonen ga uitproberen, kijken ze me vol ongeloof aan. Die zwarte prut, inmiddels al in een pan op het vuur, wordt straks een brownie? Wacht maar denk ik, zwarte bonen lenen zich uitstekend voor een zoete traktatie als deze.
Brownies zoals de meeste mensen ze kennen, zitten vaak vol met boter en suiker. Maar een gezondere variant zoals deze heb je ook in een handomdraai gemaakt.
Hoe maak je de brownies?
Lekker met een warme kop chocomelk, kopje koffie of thee. Als je ze nog op dezelfde dag eet, zijn ze op z’n lekkerst.
Overigens als ik van te voren niet had verteld dat er zwarte bonen in zaten, hadden m’n tafelgenoten het niet geraden.
Tip voor de kerst: extra feestelijk maak je deze zwarte bonen brownies door er een kerstfiguurtje op te maken van kokosrasp.