Het is een warme zwoele dag, zo een die je alleen kent van hartje zomer. Maar dit jaar worden we in juni er al op getrakteerd. M’n gasten staan over een paar uur voor de deur. Om straks meteen samen het glas met hen te kunnen heffen op dit mooie begin van de zomer, maak ik al vroeg in de middag een pastasalade klaar.
Omdat ik een aantal hongerige eters verwacht, maak ik deze salade in combinatie met kidneybonen. Want naast hun mooie donkerrode kleur, geven ze een aards en voedzaam karakter aan elk gerecht. Tot nu toe gebruikte ik deze niervormige boon in mijn gewaardeerde Mexicaanse wraps, maar onlangs ontdekte ik dat ze ook verrassend goed combineren met pasta. Beetje mixen met zomerse groenten en binnen knowtime heb ik voor straks een smaakvolle en vooral hele gezonde maaltijd op tafel staan.
Mocht er nog wat overblijven, wat ik sterk betwijfel, neem ik het de volgde dag mee als lunch. Zo kan ik twee keer zomers genieten.
Hoe maak je het klaar?
Tips