Zwarte linzen met groenten en zongedroogde tomaat

Recept met linzen

Een lekker veelzijdig gerecht van zwarte linzen met groenten en zongedroogde tomaat. Safia maakte voor ons een heerlijk gerecht met niet alleen maar linzen maar ook met paprika, champignons en wortel. Bomvol groenten dus! Eet het als lunch, hapje of gewoon zo! Het is lekker als vulling voor een wrap of pitabroodje en een koolhydraatarme variant is door het als vulling in een blad sla te eten. Genoeg opties dus! Op Safia’s Instagram kanaal vind je nog meer lekkere recepten.

Bereidingswijze Zwarte linzen met groenten en zongedroogde tomaat

  1. Laat de linzen circa 4 uurtjes in water weken. Vervolgens even afspoelen en koken in ruim water voor zo’n 15 minuten. Laat de linzen uitlekken.
  2. Ondertussen doe je in een foodprocessor de rode paprika, knoflookteentjes, ui, champignons, wortel, zongedroogde tomaten en een beetje peterselie. Mix dit fijn.
  3. Verhit 1 el olijfolie in een wok en roerbak hierin de groente mix.
  4. Voeg de zwarte linzen toe met het paprikapoeder, beetje peper en zout en een halve theelepel gember. Bak dit kort mee.
  5. Serveer met een beetje peterselie en cherrytomaatjes.
menu-bars menu-close Menu Sluiten