Spliterwten soep met gerookte kipfilet

Spliterwten soep met gerookte kipfilet

Spliterwten soep met gerookte kipfilet

Ingrediënten voor de spliterwten soep met gerookte kipfilet:

  • 200 g spliterwten, 4 uur geweekt
  • 1400 ml water
  • 2 st gerookte kipfilet, in stukjes gesneden
  • 1 grote ui, grof gesnipperd
  • 1 grote winterpeen, in kleine blokjes
  • 2 laurierblaadjes
  • 1 el roomboter
  • zout en peper naar smaak

Hoe maak je de erwtensoep?

  1. Was de erwten na het weken nog even met water en doe ze in een soeppan. Schenk hier het water bij en doe de laurier in de pan erbij. Zet op het vuur en laat wanneer het water kookt 45 min. koken. Schep het eiwitschuim wat eventueel ontstaat van de soep.
  2. Verwarm een koekenpan en smelt hierin de roomboter, fruit de ui voor enkele min. Voeg op het laatst de gerookte kipfilet stukjes toe en bak het geheel nog 1-2 min. Schep uit de pan en houdt apart.
  3. Als de erwten 45 min. gekookt hebben voeg je de wortel toe. Breng op smaak met zout en peper. Laat dit geheel nog 20 min. koken.
  4. Voeg de gerookte kipfilet met de uien toe en verwarm nog 5 min. door. Breng zo nodig nog wat meer op smaak.

 

Bekijk hier het originele recept. 

Summary
recipe image
Recipe Name
Spliterwten soep met gerookte kipfilet
Published On
Preparation Time
Cook Time
Total Time
Average Rating
31star1star1stargraygray Based on 1 Review(s)