Recept met erwten
Hüttenkase, mint en erwten met rucola cress
Ingrediënten voor 6 personen
-
250 gram groene erwten
-
50 gram Parmezaan
-
handvol verse munt blaadjes
-
rucola cress (ter garnering)
-
flinke scheut olijfolie
-
150 gram Hüttenkäse
-
zout en peper naar smaak
Wat ga je doen?
- Week de erwten ca. 4 uur in koud water en kook ze vervolgens 1 uur. Bekijk hier de exacte week- en kooktijden.
- Maak van de alle ingrediënten, behalve de munt, een puree. Mix alles in de keukenmachine, met de staafmixer of sla zelf aan het prakken. Meng tot je een grove pasta hebt.
- Snijd de munt in grove reepjes en meng door het erwtenmengsel. Voeg naar smaak ook flink wat zout en peper toe en giet er een scheut extra vierge olijfolie overheen. Afgarneren met rucola cress.
- Serveer met tortilla chips, stokbrood of rauwkost