Recept met erwten
Hummus (kikkererwtenspread)
-
250 gram kikkererwten
-
2 el tahin (sesampasta, reformwinkel)
-
1 tl paprikapoeder
-
1/2 tl gemalen komijn (djinten)
-
1 teen knoflook
-
1 el citroensap
-
1 el extra vierge olijfolie
-
1/2 dl water
-
cayennepeper
-
(zee)zout
Wat ga je doen?
- Spoel de kikkererwten af en week de kikkererwten één dag van tevoren in schoon water. De kikkererwten kunnen ‘s nachts worden geweekt. Bekijk hier de exacte weektijden.
- Kook de kikkererwten ca. 90 minuten.
- Laat de kikkererwten goed uitlekken en doe deze in een kom of keukenmachine.
- Voeg kruiden, een uitgeperst teentje knoflook, citroensap, olie en water toe en pureer met de staafmixer of keukenmachine tot een gladde, stevige saus. Voeg zo nodig extra water toe wanneer de saus te dik is.
- Breng verder op smaak met peper en zout. De spread is ook lekker als dipsaus voor rauwe groente. Deze spread is nog 2-3 dagen houdbaar in de koelkast.