Recept met linzen
Curry met linzen bloemkool
Ingrediënten voor 3 personen
-
450 gram pompoen
-
150 gram linzen (bijvoorbeeld belugalinzen)
-
300 gram bloemkool
-
1 kleine ui, gesneden
-
2 tenen knoflook, gesneden
-
2 el verse gember
-
1/2 tl korianderzaadjes
-
1/2 tl venkelzaadjes
-
1 tl garam masala
-
1 tl kurkumapoeder
-
1/2 tl komijnpoeder
-
snufje cayennepeper
-
400 ml kokosmelk (1 blik)
-
3 handen tuinerwten uit de vriezer
-
paar snuffen zout en peper
-
verse koriander (garngering)
-
sojayoghurt (optioneel)
-
citroenrasp (optioneel)
-
gekookte rijst (optioneel)
Wat ga je doen?
Verwarm de oven voor op 200 graden
- Snijd de pompoen in blokjes, leg op een bakplaat (of ovenrooster met bakpapier) en zet 20-25 minuten in de oven.
- Kook de linzen volgens de instructies op de verpakking.
- Snijd de bloemkool alvast in roosjes.
- Verhit 1 eetlepel plantaardige olie in een pan (waar een deksel op kan) en bak de ui voor 4-5 minuten. Voeg de knoflook, gember, korianderzaadjes en venkelzaad toe. Bak dit 2-3 minuten mee.
- Voeg de bloemkool samen met 4 eetlepels water toe aan de ui-kruidenmix. Zet de deksel op de pan en laat de bloemkool 5 minuten stomen. Het maakt niet uit dat het water na 5 minuten nog niet helemaal is verdampt.
- Doe de garam masala, kurkuma, komijn en cayenneper bij de bloemkool en roer goed door. Schenk ook de kokosmelk erbij. Laat dit 3-4 minuten pruttelen. Voeg daarna de linzen, pompoen en tuinerwten toe en roer door. Laat nog 1-2 minuten staan zodat alles warm wordt, maar de pompoen niet te lang kookt. Breng op smaak met peper en zout.
- Serveer met verse koriander, Basmati rijst en een mix van sojayoghurt en citroensap.
De persoonlijke blog van de groene meisjes.