Recept met erwten
Winterse zoete aardappelschotel met kikkererwten
Ingrediënten voor 4 personen
-
750 gram zoete aardappel
-
1 blikje tomatenblokjes (of je gebruikt verse tomaten)
-
250 gram gekookte kikkererwten
-
4 el bouillon of water
-
1/4 rode ui, fijn gesneden
-
2 tl currypoeder
-
1/2 tl komijnpoeder
-
1/2 tl korianderpoeder
-
100 gram boerenkool in stukken gescheurd
-
verse koriander
Wat ga je doen?
Wel en kook de kikkererwten.
- Schil de zoete aardappels en snijd in blokjes.
- Doe de zoete aardappel met de tomatenblokjes, kikkererwten, groentebouillon en rode ui in een soeppan. Breng aan de kook, verlaag het vuur, doe de deksel op de pan en laat 15 minuutjes langzaam pruttelen.
- Voeg de kruiden toe en roer door.
- Leg de stukken boerenkool bovenop en doe de deksel, zonder eerst te roeren, op de pan. Zo kan de boerenkool eerst een beetje stomen. Roer na 1 minuut de boerenkool door de mix en kook nog 2-3 minuten door.
- Serveer met verse koriander en eventueel wat rijst.
De persoonlijke blog van de groene meisjes.