Recept met bonen
Witte bonencake met frambozen
-
100 gram gedroogde witte bonen
-
180 gram dadels
-
rasp van 1 (biologische) citroen
-
2 eieren
-
3 el amandelmeel
-
100 gram havermeel
-
2 el bakpoeder
-
1/4 tl vanillepoeder
-
45 gram roomboter
-
100 gram frambozen (vers of diepvries)
Wat ga je doen?
- Spoel de witte bonen af en week de bonen één dag van tevoren in schoon water. De witte bonen kunnen ‘s nachts worden geweekt. Bekijk hier de exacte weektijden.
- Verwarm de oven voor op 175⁰C en haal de boter uit de koelkast. Zorg ervoor dat de boter op kamertemperatuur is.
- Spoel de bonen na het weken goed af en mix deze samen met de boter, de eieren, het amandelmeel, de vanille, het zout en de bakpoeder tot een glad geheel.
- Mix vervolgens de dadels één voor één door het beslag. Meng het havermeel met de frambozen.
- Meng dit havermeelmengsel met de citroenrasp door de rest van het beslag.
- Bak de cake binnen 45 min. in het midden van de oven gaar.
Dit recept is bedacht door Rianne van www.puurriant.nl. Bekijk het originele recept hier.